Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 4 Νοεμβρίου, η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της Σάρτης στη κεντρική πλατεία του χωριού, ύστερα από κάλεσμα της Κοινότητας που σκοπό είχε την ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν κατά των δημοπρασιών των αδιανέμητων ακινήτων.

Στη συνέλευση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Σιθωνίας  Κυπαρίσσης Ντέμπλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σάρτης  Μιχάλης Σπανός, όπως επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της Σάρτης διαμαρτυρήθηκαν για τη διαδικασία που κινεί το Τμήμα Πολιτής Γης της ΠΕΧ, για την εκμίσθωση αδιανέμητων ακινήτων, και ζήτησαν την άμεση παύση των δημοπρασιών, ώστε να δοθεί χρόνος στον δήμο να τα αιτηθεί.

Σύσταση επιτροπής και επίσκεψη στην Αντιπεριφέρεια

“Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει το δίκαιο αίτημα της Κοινότητας και των κατοίκων της Σάρτης, έτσι ώστε τα ακίνητα να αποδοθούν προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ήδη ο Δήμος Σιθωνίας συνέταξε οικονομοτεχνική μελέτη και υπέβαλε σχετικό αίτημα για πάγωμα της διαδικασίας και παραχώρηση-μεταβίβαση των ακινήτων στον Δήμο”, δήλωσε στους κατοίκους και στους παρευρισκόμενους στη συνέλευση της Πέμπτης ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

Μάλιστα ο κ. Ντέμπλας κατέληξε κάνοντας γνωστό ότι αύριο Τρίτη 9 Νοεμβρίου επιτροπή με επικεφαλής τον ίδιο θα επισκεφτούν τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργο με σκοπό την ενημέρωση την ενημέρωσή του, αλλά και τον συντονισμό των ενεργειών τους.