Φωτογραφία Αρχείου

Με το άναμμα του πρώτου Χριστουγεννιάτικου στη χώρα, ο Ταξιάρχης Χαλκιδικής έδωσε το έναυσμα για τις γιορτές τω ν Χριστουγέννων. Παραμονή των Αρχαγγέλων, που το χωριό γιορτάζει τον πολιούχο του, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια μαγευτική εκδήλωση κατά την οποία φωταγωγήθηκε ένα 8μετρο έλατο στην κεντρική πλατεία. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος, βούληση της δημοτικής αρχής είναι να στηρίξει τους ελατοπαραγωγούς του Ταξιάρχη και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αυτή η παραγωγή που προμηθεύει το 70 τοις εκατό των δέντρων σε όλη τη χώρα για τα Χριστούγεννα.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας, που έκανε λόγο για τη σημασία μιας ανάλογης εκδήλωσης στην εξωστρέφεια του χωριού. Επίσης επεσήμανε ότι το έλατο του Ταξιάρχη πρέπει να προσεγγιστεί ως ένα εθνικό προϊόν, και σημείωσε ότι φέτος δεν πρέπει να σημειωθούν τα εμπόδια που πέρσι έφερε η πανδημία στη μετακίνηση των παραγωγών.

Την έμπρακτη στήριξη της ΠΚΜ στους ελαιοπαραγωγούς δήλωσε η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου κάνοντας λόγο για προκηρύξεις νέων αγροτών και σχέδια βελτίωσης που βγαίνουν στην πρώτη γραμμή για τις ελαιοπαραγωγές.

Ο πρόεδρος του ΤΟΧ και των Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος έκανε λόγο για σημαντική πρωτοβουλία που δείχνει τον δρόμο της τουριστικής Χαλκιδικής και κατά τη χειμερινή περίοδο. Ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, αντιδήμαρχος Πολυγύρου, ανέφερε στις δηλώσεις του ότι δικαιωματικά ο Ταξιάρχης έχει την πρωτιά στο άναμμα του δέντρου, καθώς  καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη τη χώρα.  «Περίπου 15 οικογένειες ασχολούνται αποκλειστικά με το έλατο. Έπειτα έρχεται ένα σημαντικό ποσό στον Ταξιάρχη και ανακουφίζονται οι κάτοικοι», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Ο πρόεδρος του Ταξιάρχη Γιάννης Ξάκης εκτίμησε ότι φέτος θα διατεθούν στην αγορά περίπου 30 χιλιάδες έλατα, και ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του.