Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά ο Γρηγόρης Τάσιος ηγείται της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής μετά την εκλογική διαδικασία της περασμένης εβδομάδας. Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, πρόκειται για την τελευταία του θητεία, καθώς ολοκληρώθηκε ένας μακρύς κύκλος στην ηγεσία της ΕΞΧ, όπου στο εξής θα συμμετέχουν και νέα πρόσωπα για να συνεχίσουν το έργο που επιτελείται όλο αυτό το διάστημα.

Γενικότερα, σε έναν σύντομο απολογισμό, πανελλαδικά, για την τουριστική σεζόν που μας πέρασε ο κ. Τάσιος μίλησε και καλές αποδώσεις, μικρότερα νούμερα όμως για τη βόρειο Ελλάδα και τη Χαλκιδική. «Μια σεζόν επιβίωσης που άφησε τους πάντες ευχαριστημένους. Ο οδικός τουρισμός στη βόρεια Ελλάδα πήγε πολύ καλά. Είδαμε Ουκρανούς, αλλά και Γάλλους που είχαμε να δούμε χρόνια, ενώ πανελλαδικά πήγαμε πολύ καλά με Αγγλία και Γερμανία», ανέφερε.

Συμμετοχή σε τρία σημαντικά γεγονότα, εκθέσεις σε Γαλλία και Αγγλία, αλλά και το Συνέδριο τουριστικών Πρακτόρων στη Μεσσηνία, ήταν τα επόμενα βήματα των ξενοδόχων για τη σεζόν του ’22 πλέον, που θα ξεκινήσει από τον Απρίλιο. «Στη Μεσσηνία είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε ανθρώπους κυρίως από το λόμπυ πρακτόρων της Γερμανίας και να αναδείξουμε τη Χαλκιδική με σημαντικές επαφές και προσωπικές προσκλήσεις. Η Μακεδονία πήγε πολύ καλά και με τις αεροπορικές διασυνδέσεις. Συνεχίζουμε την προσπάθεια με την Αγγλία όπου φαίνεται ότι η Ελλάδα πουλάει. Είχαμε ψήφο εμπιστοσύνης από μεγάλα αλλά και μικρά πρακτορεία. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά και για τη Χαλκιδική από την Απρίλιο και μετά», τόνισε ο κ. Τάσιος.

Υψηλές προσδοκίες υπάρχουν και για τα αποτελέσματα της Philoxenia-Hotelia, στη Θεσσαλονίκη, όπου η Χαλκιδική θα προσδιοριστεί κυρίως στην Ελληνική αγορά, με πρωταγωνίστριες περιοχές στη βόρεια Χαλκιδική όπως είναι ο ταξιάρχης. «Είναι ένα διήμερο γιορτή για τον τουρισμό», σχολίασε ο κ. Τάσιος.