Στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, είχε προγραμματιστεί η σήμανση ποδηλατικής διαδρομής μήκους 705 μέτρων στον πεζόδρομο στη Σωζόπολη, της Τοπικής Κοινότητας Ν Σιλάτων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Λόγω των καιρικών συνθηκών, η σήμανση στη συγκεκριμένη περιοχή ολοκληρώθηκε στις 30 Οκτωβρίου.
Στον χώρο του νέου πεζοδρόμου αφού αυτός καθαρίστηκε από την άμμο και τα χόρτα, έγινε η χάραξη και η σήμανση της ποδηλατικής διαδρομής και φυσικά η σήμανση των σημάτων του ποδηλάτου εντός του ποδηλατοδρόμου.
Το εγχείρημα αυτό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και το αποτέλεσμα δικαιώνει την ανάγκη για την επέκταση ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών σε όλη την γεωγραφική έκταση του Δήμου Ν Προποντίδας.
Με τον τρόπο αυτό, δημιουργούνται οι αναγκαίες και βασικές προϋποθέσεις για εναλλακτικές μορφές μετακινήσεων των κατοίκων, των δημοτών και των τουριστών της περιοχής. Το τελικό αποτέλεσμα των εργασιών είναι καινοτόμο , λειτουργικό και αισθητικά άρτιο.
Ένας ακόμα ποδηλατοδρόμος προστέθηκε στην υπηρεσία της υγιούς βιώσιμης κινητικότητας στον Δήμο Νέας Προποντίδας  και η ολοκλήρωσή του θα δώσει κίνητρο στην καθημερινή χρήση του ποδηλάτου από τους δημότες , κατοίκους και επισκέπτες της Σωζόπολης και των γύρω οικισμών, του ξενοδοχείου Ναυτίλος και των άλλων τουριστικών μονάδων της περιοχής.
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι