Στη σύλληψη επτά ημεδαπών (πέντε γυναίκες και δύο άνδρες), που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου στον Πειραιά αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.).

Ειδικότερα, τρεις εκ των κατηγορουμένων, λίγο νωρίτερα είχαν εισέλθει σε πολυκατοικία στον Πειραιά με σκοπό να διαρρήξουν τις πόρτες διαμερισμάτων και να εισέλθουν σε αυτά για να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε, μία εκ των κατηγορουμένων λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος», ενώ οι άλλοι δύο ευρισκόμενοι στην πόρτα του σπιτιού που είχαν ως στόχο να παραβιάσουν, ο μεν ένας χτυπούσε το κουδούνι, ενώ άλλος προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα, πλην όμως οι πράξεις τους έγιναν αντιληπτές και ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), όπου και εντόπισαν την «τσιλιαδόρο».

Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας τρία ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Από άλλη Ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε έρευνα στις οδούς πέριξ της πολυκατοικίας, εντοπίστηκαν μέσα σε αυτοκίνητο τρία επιπλέον άτομα της συμμορίας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών, κλοπών, απατών καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα ανωτέρω αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά