Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού σε συνδυασμό με τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής παρουσιάστηκαν ως συγκριιτκό πλεονέκτημα του δήμου Κασσάνδρας, στην 36η Philoxenia-Hotelia, το πετυχημένο «τουριστικό» εκθεσιακό δίδυμο που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμος Κασσάνδρας, με τη συμμετοχή του στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανέδειξε τα μοναδικά στοιχεία που τον καθιστούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως, ενώ παράλληλα επεδίωξε ανοίγματα και συνεργασίες με νέες αγορές.
Σε Β2Β συναντήσεις, προβλήθηκαν οι δυνατότητες που προσφέρει ο δήμος για την ανάπτυξη μορφών τουρισμού, όπως ο καταδυτικός ή ο ποδηλατικός, που μεταξύ άλλων, ενισχύουν και την προοπτική δωδεκάμηνου τουρισμού.
Παράλληλα, χρήσιμα στοιχεία για τα επόμενα βήματα του δήμου Κασσάνδρας στο τουριστικό γίγνεσθαι του τόπου, αποκομίσθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα «Τουρισμός εμπειρίας: Αναζητώντας την Αυθεντικότητα». Άλλωστε ο δήμος Κασσάνδρας, συμμερίζεται απόλυτα αυτό που τόνισε και ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, για τη σημασία της αυθεντικότητας και «τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουμε ταξιδιώτες με όλο και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».