Ξεκινά αύριο Παρασκευή η απεργιακή κινητοποίηση στην οποία προχωρούν ιδιώτες εργαστηριακοί γιατροί σε όλη τη χώρα μέχρι την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μία προειδοποιητική κινητοποίηση με στόχο την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του κλάδου.

Όπως αναφέρουν οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν προχωρούν σε αυτήν την πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση «Διαμαρτυρόμαστε για την συνεχόμενη επί εφταετίας επιβολή των μνημονιακών μέτρων rebate (ληστρική έκπτωση) και clawback (ληστρική αναγκαστική επιστροφή) των ποσών που μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό για την υγεία», αναφέρουν.

«Βυθιζόμαστε στο χρέος και όλοι νομίζουν ότι βγάζουμε λεφτά τώρα λόγω πανδημίας και τεστ», αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Άννα Δερβίδου από τα Ν. Μουδανιά. Τα προβλήματα όπως λέει, είναι πολλά και δεν έχουν λυθεί εδώ και χρόνια. «Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να τηρεί τη σύμβαση που υπογράφουμε και όχι να φτάνουμε σε σημείο να μην ξέρουμε τι μας χρωστάνε και τι χρωστάμε», τονίζει η ίδια.

Από την κινητοποίηση θα απέχει η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, όπως και πανελλαδικά κάποια εργαστήρια στην επαρχία, που θεωρούν ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει με τη συγκεκριμένη μορφή κινητοποίησης. Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του κλάδου που βλέπουν ότι η κατάσταση δεν αλλάζει και τα κακώς κείμενα διαιωνίζονται με τις ευλογίες του κάθε Υπουργού.