Μήνυμα για τη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ανάρτησε στο λογαριασμό της στο FB η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

“Η Άννα, η Μαρία, η Κατερίνα, και τόσες άλλες γυναίκες που καθημερινά δίνουν αγώνα ζωής μέσα στην ίδια τους την οικογένεια σήμερα λένε ΟΧΙ στη βία, με οποιαδήποτε μορφή της, είτε σωματική, είτε φραστική, είτε ψυχολογική, και κλείνουν την πόρτα στην κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Η 25η Νοεμβρίου που ανακηρύχτηκε από τον ΟΗΕ το 1999 ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών μας βρίσκει όλους ενωμένους και δυνατούς ενάντια στο φαινόμενο που μαστίζει ακόμη και σύγχρονες κοινωνίες όπως η ελληνική. Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη και η σιωπή των άλλων τους καθιστά συνένοχους.

Ας αγκαλιάσουμε κάθε πρωτοβουλία κατά των φαινομένων βίας προς τις γυναίκες για να πάψουμε να θρηνούμε θύματα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων κάνουν ότι μπορούν για να προτρέψουν την κάθε μια και τον κάθε έναν, να ζητήσουν βοήθεια και να στραφούν στους αρμόδιους. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΕΣ”.