Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής της πολιτικής καμπάνιας του Νίκου Ανδρουλάκη βρέθηκε στη Χαλκιδική στο πλαίσιο της κινητικότητας για τις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές του κόμματος.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τα ποσοστά που εμφανίζει το κόμμα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και χαρακτήρισε την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη ως πολλά υποσχόμενη για το ΚΙΝΑΛ. «Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην Ελλάδα και την Ευρώπη και μπορεί να προσδώσει μια ιδιαίτερη δυναμική στο κόμμα», σημείωσε ο κ. Πάνας αναφερόμενος στο Ν. Ανδρουλάκη.  Όπως είπε, το κάλεσμα των εσωκομματικών εκλογών πρέπει να έχει δυναμική και χαρακτηριστικά όπως η ανανέωση αλλά και η ενότητα την επόμενη μέρα. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Α. Πάνας κάλεσε όλα τα μέλη του κόμματος στη Χαλκιδική να προσέλθουν και να συμμετέχουν στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Ο Α. Σπυρόπουλος κάλεσε με τη σειρά του στην κάλπη όλα τα στελέχη που θα εγγυηθούν όπως είπε ενότητα για το κόμμα. Ενότητα όμως σηματοδοτεί και η υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη σύμφωνα με τον ίδιο. Στόχος είναι να λάβει το ΚΙΝΑΛ ένα μεγάλο ποσοστό στις επόμενες εκλογές που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντροαριστερά και την ΝΔ ως μονόδρομο στο πολιτικό σκηνικό. Ο κ. Σπυρόπουλος ιεράρχησε επιγραμματικά τις ανάγκες της χώρας από την ανανέωση προσώπων μέχρι τη συμμετοχή στην τεχνολογική και την ψηφιακή έκρηξη. «Το ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να κυβερνήσει αυτό τον τόπο και να ανατρέψει τον σημερινό δικομματισμό», τόνισε.

Ειδικότερα για τη Χαλκιδική ο κ. Σπυρόπουλος ρωτήθηκε και απάντησε για τις προτεραιότητες του νομού, με πρωταρχική την τουριστική ανάπτυξη αλλά και την πρόοδο στα αγροτικά προϊόντα και την εξωστρέφειά τους. «Η κυβέρνηση δεν μας είπε ποτέ που θα πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Εμείς ζητάμε να κατευθυνθούν και στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι μόνο στις μεγάλες», ανέφερε. Ως προς το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας μας, ο κ. Σπυρόπουλος θεώρησε πως αυτό είναι η ανεργία, η έλλειψη θέσεων εργασίας για τους νέους, που όπως είπε πρέπει να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να μείνουν στην Ελλάδα για να εργαστούν και να κάνουν οικογένεια, συμβάλλοντας και στο θέμα της υπογεννητικότητας.

«Η παράταξη πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Είμαστε σε κρίσιμη καμπή με μια κυβέρνηση που δεν αντιμετωπίζει σωστά τα προβλήματα. Από την άλλη έχουμε μια χαμηλής αξιοπιστίας αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα. Χρειαζόμαστε μια πολιτική ηγεσία που θα στραφεί ξανά στα χαμηλά στρώματα. Οι άνθρωποι που θα συμμετέχουν στις εκλογές θα είναι συμμέτοχοι την επόμενη μέρα στο έργο που θα έχουμε να φέρουμε εις πέρας, με το Ν. Ανδρουλάκη στο τιμόνι», κατέληξε ο κ Σπυρόπουλος.