Τις εγκαταστάσεις της στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής εγκαινίασε η Bayline Services, ναυαγοσωστική εταιρία, που εκπαιδεύει νέες και νέους ναυαγοσώστες και οδηγούς ταχύπλοων σκαφών.  Όπως ανέφερε ο Γενικός διευθυντής της Bayline Services Τάσος Αντωνιάδης, η εταιρία ξεκίνησε το 2002 με πολύ όρεξη από τους ανθρώπους που πίστεψαν στη δυναμική της, κι από το Ν. Μαρμαρά και τη Θεσσαλονίκη, επεκτάθηκε στη Χαλκιδική και πολλά νησιά σε ολόκληρη τη χώρα. «Δικαίως όλα αυτά τα χρόνια αναμέναμε να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για αυστηρούς ναυαγοσωστικούς κανόνες και παράλληλα τους δήμους να μπορούν να καλύπτουν τις παραλίες τους για την ασφάλεια των λουόμενων», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αντωνιάδης.

Στην τελετή εγκαινίων ήταν παρών ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Ν. Προποντίδας Παναγιώτης Σαρόγλου, που ευχαρίστησε την εταιρία για τον δανεισμό τριών απινιδωτών που τοποθετούνται σε χώρους άθλησης, στη διάρκεια του χειμώνα, μέχρι ο δήμος να παραλάβει τους δικούς του για μόνιμη χρήση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΧ, Σταύρος Σαρηγιαννίδης δήλωσε επίσης ότι η δραστηριοποίηση της Bayline Services στα Ν. Μουδανιά είναι θετική εξέλιξη για όλη την περιοχή.

Για την έναρξη λειτουργίας της τρίτης σχολής της εταιρίας, ως υπεύθυνος, Ιωάννης Μαλλίνης, ανέφερε ότι ήταν χαρά να καλυφθεί ευρέως η περιοχή, ενώ τόνισε ότι επόμενα βήματα είναι Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Αθήνα, που θα καλύψουν τα κενά που έχει η νότιος Ελλάδα ως προς τη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Για την ιστορία, πρέπει να επισημανθεί ότι η εταιρεία ιδρύθηκε με αφορμή το Π/Δ υπ. Αριθ. 23 του 2000 που αφορά την υποχρεωτική ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων ακτών.

Ο επιχειρηματίας Μαλλίνης Γρηγόριος ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε την ανάγκη για την παρουσία μιας εταιρείας που θα παρέχει ναυαγοσωστικές υπηρεσίες.

Έτσι γεννήθηκε η BAYLINE services L.T.D. Με πολύ όρεξη και δουλειά η εταιρεία αυτή αναπτύχθηκε και πολύ γρήγορα κέρδισε την εμπιστοσύνη της αγοράς και του κοινού.