Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος υποδέχθηκε τον Επίσκοπο Χρυσουπόλεως, Κωνσταντίνο Καγιάλ και τον πατέρα Ευθύμιο Φακές, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Βηρυτό του Λιβάνου στον Δήμο Αριστοτέλη με σκοπό να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας.
Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, άτομα που κάθονται και εξωτερικοί χώροι
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου:
“Υποδέχθηκα σήμερα με τους συνεργάτες μου στη Μεγάλη Παναγία τον Επίσκοπο Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνο Καγιάλ και τον πατέρα Ευθύμιο Φακές, οι οποίοι – συνοδευόμενοι από εκλεκτούς εκπροσώπους Τύπου – ταξίδεψαν από τη Βηρυτό του Λιβάνου στο Δήμο Αριστοτέλη για να τιμήσουν τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας.
Μετά την πανηγυρική κυριακάτικη ακολουθία, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, μεταφερθήκαμε πεζή στην «Πλατεία Χοροστάσι», όπου μέλη του Συλλόγου Πολιτισμού & Παράδοσης Μεγάλης Παναγίας αλλά και του Εθελοντικού Ομίλου «Αναγέννηση» Γυναικών Μεγάλης Παναγίας μας δεξιώθηκαν με νηστίσιμα εδέσματα, τιμώντας την έλευση της σπουδαίας λιβανέζικης αντιπροσωπείας.
Ξεναγηθήκαμε όλοι μαζί στα προσκυνήματα του οικισμού: καταρχάς στο Ιερό Προσκύνημα Μεγάλης Παναγίας και στη συνέχεια στο ξωκκλήσι Παναγούδα, ενώ διασχίσαμε τους παραδοσιακούς δρόμους του χωριού μέχρι την κεντρική πλατεία και το πετρωτό του γεφύρι.
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Απολαύσαμε επίσημο, εορταστικό γεύμα στην πετρόκτιστη αίθουσα συνεστιάσεων του Ιερού Ναού, το οποίο προσφέρθηκε απλόχερα από την τοπική ενορία και δεσμευτήκαμε να ανταποδώσουμε την τιμή με μια πολύ-συμμετοχική επίσκεψη στο Λίβανο, ώστε να προσκυνήσουμε με τη σειρά μας τον τόπο και το χώρο καταγωγής της Αγίας.
Ευχαριστώ από καρδιάς τον Επίσκοπο Χρυσουπόλεως Κωνσταντίνο για την ύψιστη τιμή αποδοχής της πρόσκλησης του Δήμου Αριστοτέλη και της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους & Αρδαμερίου. Ευχαριστώ τους κληρικούς και τα μέλη του Δημοτικού και Τοπικού Συμβουλίου που παραβρέθηκαν, τους προαναφερόμενους συλλόγους για τη συνεισφορά, τους εκπροσώπους των μεταλλωρύχων, τους πιστούς και τους λιβανέζους εκπροσώπους Τύπου, οι οποίοι κατέγραψαν ήδη τη δραστηριότητα, ώστε να την προωθήσουν στην προσκυνηματική αγορά του Λιβάνου.
Κάνουμε πράξη κάθε μας δέσμευση, δημιουργούμε ισχυρούς αναπτυξιακούς δεσμούς σε όλες τις τουριστικές αγορές του κόσμου, ισχυροποιούμε τη θέση του Δήμου μας στη Μεσόγειο, παράγουμε νέες τουριστικές προοπτικές για τους επιχειρηματίες, εντάσσουμε οικισμούς στο τουριστικό μας έργο και το πιο σημαντικό; Ενεργοποιούμε τους δημότες μας, ώστε να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές της ανέλιξης του τόπου τους.”