Ο Γιάννης Παπαφλωράτος μίλησε στο Xalkidiki Politiki για την επιστροφή στην ενεργό δράση μετά από δύο χρόνια απουσίας, την μεταγραφή του στη Δόξα Ορμύλιας και την ενασχόληση του ως προπονητής με τα τμήματα υποδομής, αλλά και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της πανδημίας και της αποχής από τα γήπεδα.

“Περίμενα πως και πως τη στιγμή να επιστρέψω στο γήπεδο, να δω τους συμπαίκτες μου και φίλους και να παίξουμε ποδόσφαιρο όπως κάναμε κάποτε χωρίς να έχουμε στο μυαλό ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο (πανδημία), καθώς το είχαμε δεδομένο. Η αίσθηση είναι κάπως πρωτόγνωρη, και με το που πάτησα το πόδι μου στο γήπεδο ένιωσα σαν μικρό παιδί, βελτιώθηκε η ψυχολογία μου, με ανανέωσε, μου έδωσε ξανά κίνητρο και χαρά. Το πιο όμορφο συναίσθημα για όλους τους ποδοσφαιριστές, να περιμένεις με ανυπομονησία το Σαββατοκύριακο για να παίξεις αγώνα! Αξία ανεκτίμητη”, ανέφερε ο Γ. Παπαφλωράτος.

Ισάξιες οι ομάδες της Α1 κατηγορίας 

“Είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα, με ισάξιες ομάδες. Είναι αμφίρροπο, διότι κάθε ομάδα μπορεί είτε να κερδίσει είτε να χάσει ανεξαρτήτως βαθμολογίας, άρα αυτό από μόνο του το κάνει ενδιαφέρον. ‌Όλες οι ομάδες πλαισιώνονται από καλούς ποδοσφαιριστές, καθώς και νέοι ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες τους, κάνουν την εμφάνιση τους δυναμικά και διαθέτουν αρκετό ταλέντο. Συνεπώς, αναμένουμε το ποδόσφαιρο της Χαλκιδικής να είναι λαμπρότερο στο μέλλον”

Νιώθω υπέροχα στη Δόξα

“Στη Δόξα νιώθω υπέροχα, από την πρώτη στιγμή ένιωσα να γίνομαι μέλος αυτής της οικογένειας.  Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, έχουμε πολύ ανταγωνισμό, αλλά παράλληλα είμαστε και μια παρέα. Διαθέτουμε έναν πολύ καλό προπονητή ο οποίος πέρα από τις προπονητικές γνώσεις που κατέχει, πάνω απ’ όλα είναι άνθρωπος και εξαιρετικός χαρακτήρας. Ακόμα, εξαιρετική είναι και η διοίκηση που είναι παρών σε όλα, τρέχει και αγωνίζεται για όλα τα ζητήματα που εμφανίζονται και είναι πάντα δίπλα μας. Όλα αυτά με κάνουν να νιώθω το λιγότερο ευτυχής και τυχερός που είμαι μέλος μιας τέτοιας οικογένειας” σύμφωνα με τον Γιάννη Παπαφλωράτο.

Ευτυχισμένα τα μικρά παιδιά που γύρισαν στις δραστηριότητες αλλά και προβληματισμένα παράλληλα 

“Τα παιδιά είναι πολύ ευτυχισμένα που πλέον παίζουν ξανά μαζί, γελούν, φωνάζουν, τρέχουν, χαίρονται το παιχνίδι αλλά και λίγο αποσυντονισμένα μετά απο αυτήν την πολύμηνη απουσία τους από τον αθλητισμό καθώς τους δημιούργησε πολλά προβλήματα. Πολλές φορές τα παρατηρούμε θλιμμένα, να κλείνονται στον εαυτό τους, όπως παρατηρούμε πολύ έντονο και το φαινόμενο της απόσπασης και διάσπασης προσοχής. Η πανδημία τους επηρέασε και σωματικά, διότι διακρίνεται έντονο το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας, καθώς λόγω της κατάστασης τα παιδιά κλείστηκαν σπίτι και δεν είχαν τις απαραίτητες καύσεις. Ας είμαστε αισιόδοξοι πρώτα για τα παιδιά μας και μετά για εμάς, όλο αυτό να περάσει και να επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν, στο χαμόγελο, την ευτυχία και την ευχαρίστηση” τόνισε ο ποδοσφαιριστής και προπονητής ακαδημιών της Δόξας Ορμύλιας.