Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό χώρο εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Σημάντρων, τελετή επαναταφής των οστών 201 σορών, τα οποία ανήκουν σε θανόντες μουσουλμανικού θρησκεύματος, παλαιούς κατοίκους της Καρκάρας που ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες για την ανέγερση του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Σημάντρων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Ν. Προποντίδας:

“Στο πλαίσιο του δέοντος σεβασμού που η Ελλάδα παγίως αποδίδει στους νεκρούς, ανεξαρτήτως θρησκείας, καταγωγής ή φυλής, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 12.00 μ.μ., σε διακριτό χώρο εντός του Δημοτικού Κοιμητηρίου Σημάντρων, τελετή επαναταφής των οστών 201 σορών, τα οποία ανήκουν σε θανόντες μουσουλμανικού θρησκεύματος, παλαιούς κατοίκους της Καρκάρας και τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά τις εργασίες για την ανέγερση του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Σημάντρων.
Η τελετή επαναταφής, στην οποία θα ιερουργήσει ο Ιμάμης του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών Σοφολογιότατος κ. Ζάκι Σίντι Μοχάμεντ, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το προβλεπόμενο τυπικό.”