Σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων έχουν αποδοθεί κατά περίσταση στους 20 συλληφθέντες, ανάμεσά τους αστυνομικοί, υπάλληλοι ΟΤΑ και άλλοι, για την υπόθεση εξάρθρωσης των πλαστών διαβατηρίων και ταυτοτήτων.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για 13 αδικήματα, κατά περίσταση για τα αδικήματα:

Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία υπαλλήλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, δωροδοκία υπάλληλου για ενέργεια που αντίκειται στα καθήκοντά του από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατά μόνας, ψευδής βεβαίωση, διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη από κοινού και κατά συρροή από υπαίτιους που ενήργησαν με σκοπό τη κερδοσκοπία και κατ’ επάγγελμα, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών των αστυνομικών αρχών για σύλληψη και απέλασή τους, διακίνηση ναρκωτικών (αγορά και κατοχή), συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση, συνέργεια στη διευκόλυνση εξόδου από το ελληνικό έδαφος πολίτη τρίτης χώρας και συνέργεια στη διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολιτών τρίτης χώρας με δυσχέρανση των ερευνών.

Παράλληλα, στη δίωξη περιλαμβάνονται τα αδικήματα: ψευδή υπεύθυνη δήλωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση και μη, προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών και ψευδή βεβαίωση.

Κύκλωμα με πλαστά διαβατήρια: Βρήκαν 320.000€ στο χρηματοκιβώτιο διοικητή – Συλλήψεις αστυνομικών
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για τη μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος κατάρτισης και διακίνησης πλαστών εγγράφων στο οποίο συμμετείχαν και αστυνομικοί, έναντι χρηματικών ποσών, ενώ «εγκέφαλος» φέρεται να ήταν διοικητής Αστυνομικού Τμήματος της Δυτικής Αττικής.

Στην έφοδο των αντρών του Εσωτερικών Υποθέσεων στην Υπηρεσία του και στην έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε χρηματοκιβώτιο στο οποίο έκρυβε 320.000 ευρώ.

Η «φάμπρικα» που είχε στήσει το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν και πολλοί επίορκοι αστυνομικοί έβγαζε μεγάλα χρηματικά ποσά, από την αθρόα έκδοση πλαστών εγγράφων σε αλλοδαπούς και ποινικούς με παρελθόν.

Για την υπόθεση ο Υπουργός μετέβη στο Εσωτερικών Υποθέσεων σήμερα το πρωί ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις αργότερα το μεσημέρι αλλά και δήλωση του Υπουργού.