Ο Νέσσων είναι ένα συμπαθέστατο σκυλάκι περίπου ενός έτους, κυνηγόσκυλο αλλά όχι καθαρόαιμο που ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ιδιοκτητών του και εκπαιδεύεται διαρκώς. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι στη Ν. Ποτίδαια Χαλκιδικής, η οικογένεια όπου διαμένει το χαριτωμένο τετράποδο θα έφτανε σε σημείο να φοβάται για της ζωή των μελών της και για την περιουσία τους. Ήταν σοκ για τα την οικογένεια όταν πριν από λίγες μέρες βρήκε κρεμασμένη στην πόρτα του σπιτιού τους μια σακούλα που περιείχε απειλητικές επιστολές. Χειρόγραφα κείμενα που απειλούν ευθέως την οικογένεια αλλά και το σκυλάκι, αναφορά σε φόλες, σε δολιοφθορά και μια σειρά ύβρεων, με αιτιολογία ότι ο Νέσσων γαυγίζει και κάνει φασαρία.

 

Το θέατρο του παραλόγου ενισχύει το γεγονός ότι ο Νέσσων, το τελευταίο διάστημα βρίσκεται εντός της οικίας και δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο στην αυλή του σπιτιού, ούτε γαυγίζει προς διερχόμενα οχήματα ή περαστικούς γείτονες. Όλα τα παραπάνω προκαλούν έντονη ανησυχία στην οικογένεια που φυσικά κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και σε όλα τα φιλοζωικά σωματεία. Οι έρευνα συνεχίζεται ώστε να βρεθεί το άτομο που εκτόξευσε τις απειλές κατά της ζωής του Νέσσωνα και έμμεσα κατά των μελών της οικογένειας και της περιουσίας τους.

Ο Νέσσων ήταν κουτάβι όταν βρέθηκε χαμένος στο δάσος και αγκαλιάστηκε από τη συγκεκριμένη οικογένεια με πολλή αγάπη και φροντίδα. Είναι πανέξυπνος και εκπαιδευμένος και δεν έχει προκαλέσει το παραμικρό πρόβλημα σε κανέναν.

Στη Χαλκιδική δυστυχώς είναι πολλά τα περιστατικά κακοποίησης αδέσποτων ζώων αλλά κα δηλητηριάσεων δεσποζόμενων ζώων. Ωστόσο, είναι λίγες οι περιπτώσεις που φτάνουν στη δικαιοσύνη.