Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γ. Γιώργος μίλησε live στο Xalkidiki Politiki για την κατάσταση που επικρατεί στο νομό σχετικά με την πανδημία, διευκρινίζοντας τον λόγο που μέχρι τώρα ο νομός παραμένει στο “κόκκινο”.

Σύμφωνα με τον ίδιο για την πορεία της πανδημίας στο νομό υπάρχει μια γενική εικόνα βάσει των στοιχείων που λαμβάνουν κάθε αρχή της εβδομάδας από το Υπουργείο Υγείας, δίνοντας όμως την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στο νομό.

Πάντως ο ίδιος τόνισε ότι η επιδημιολογική κατάσταση τον τελευταίο καιρό στο νομό είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και σχετικά με τους Δήμους του νομού η επιδημιολογική κατάσταση βαίνει συνεχώς μειούμενη με τον Δήμο της Ν. Προποντίδας να έχει μια πιο μικρή μείωση σε σχέση με τους άλλους 4.

Δεδομένου των αναλογιών στην υπόλοιπη χώρα ο κ. Γιώργος πιστεύει πως στο νομό η κατάσταση έχει βελτιωθεί αρκετά, έχοντας μάλιστα και ως παράδειγμα το νοσοκομείο Πολυγύρου, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει καλύτερη εικόνα.  Παράλληλα έδειξε ενθουσιασμό για την πρόοδο του εμβολιασμού στο νομό, ο οποίος έχει αυξηθεί σημαντικά.

Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης έδειξε αισιοδοξία για το επόμενο διάστημα και τις γιορτές των Χριστουγέννων, αρκεί όπως ο ίδιος προανέφερε να υπάρχει τήρηση των μέτρων ώστε να προφυλαχτεί η δημόσια υγεία.

Δείτε το video: