Τα πρώτα 5 από τα 13 χιλιόμετρα του οδικού άξονα Θέρμη – Γαλάτιστα παραδίδονται στην κυκλοφορία την ερχόμενη Τρίτη (7/12), από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη.

Αυτά είναι τα πρώτα χιλιόμετρα που θα παραδοθούν σε κυκλοφορία, από τα δεκατρία συνολικά, που υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί ως το 2023.

Οι αρμόδιοι φορείς έχουν δείξει την απαραίτητη συνέπεια και ήδη είναι σε θέση να παραδώσουν το πρώτο τμήμα του έργου την ερχόμενη Τρίτη. Η υπογραφή της σύμβασης έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 2020, φορέας διαχείρισης είναι η «Εγνατία Οδός ΑΕ» και κατασκευάστρια εταιρία η «Ιντρακάτ».

Η αναβάθμιση αφορά τα 13 χλμ, με σημαντική την κατασκευή νέου δρόμου από την Αγία Αναστασία μέχρι τον κόμβο για τον Πολύγυρο.

Στο πλαίσιο του έργου αναμορφώνονται οχτώ ισόπεδοι κόμβοι, αναβαθμίζονται και ανακατασκευάζονται οι κάθετοι δρόμοι στον άξονα, ενώ κατασκευάζεται επίσης υπόγειος αγωγός ομβρίων υδάτων στη Νέα Ραιδεστό και παραλλαγή του δικτύου ύδρευσης στα Βασιλικά.

Παράλληλα, το έργο χωρίστηκε σε δύο τμήματα για να διευκολυνθούν οι εργασίες και να παραδοθεί ταχύτερα στην κυκλοφορία. Η πρώτη φάση αφορά παρεμβάσεις στις περιοχές Νέας Ραιδεστού, Λακκιάς και Βασιλικών και η δεύτερη, αφορά τη νέα χάραξη προς Γαλάτιστα.