Βαγιωνάς
Σαράντα δύο δισεκατομμύρια ευρώ δαπάνησε το ελληνικό κράτος τα τελευταία 2 χρόνια πανδημίας και παράλληλης οικονομικής κρίσης. Το θετικό σύμφωνα με τον βουλευτή Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά, είναι ότι η χώρα δανείστηκε με χαμηλά επιτόκια.

Για τον ίδιο λόγο ο κυβερνητικός βουλευτής υποστηρίζει και ζητά από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξοφλά τα δάνεια που έχουν υψηλό τοκισμό άμεσα, για να μπορεί η χώρα να δανείζεται στο εξής με ποια χαμηλά επιτόκια. «Τέτοιοι είδους δάνεια που πρέπει να εποπληρωθούν είναι του ΔΝΤ», ανέφερε ο βουλευτής.

Ο κ. Βαγιωνάς υποστήριξε ότι η Ελλάδα σε σχέση με άλλα κράτη εμφανίζει αρκετά χαμηλό πληθωρισμό κάτι που αποδίδεται στην πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο Α εξάμηνο του ’22 το Ταμείο Ανάκαμψης

Για το Ταμείο Ανάκαμψης ο βουλευτής φάνηκε αισιόδοξος ότι χρήματα τα μπουν στη χώρα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022. Ενάμιση δις ευρώ θα κατευθυνθεί στην ψηφιακή διακυβέρνηση της χώρας, υποστήριξε ο ίδιος και εξήγησε ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προσελκύσει έργα και επενδύσεις μέσα από την εξέλιξη αυτή. «Έχουμε ανάγκη να ρίξουμε τους δείκτες ανεργίας που κυμαίνεται γύρω στο 13 τοις εκατό πλέον. Απαιτείται παράλληλα και εξειδίκευση παντού, σε όλους τους χώρους», τόνισε ο βουλευτής.

Ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο κ. Βαγιωνάς, συμπερασματικά ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ορθή διαχείριση της πανδημίας. Η άποψη που εξέφρασε είναι ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας στην προοπτική υποχρεωτικού εμβολιασμού τη στιγμή που χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές. Ως γιατρός, δε, ξεκαθάρισε ότι όλοι οι πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι έχουν ίσο δικαίωμα στην περίθαλψη.