Μια ακόμη εφιαλτική εφημερία έζησε χθες το νοσοκομείο Παπανικολάου δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου και συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο αυτή τη στιγμή καθώς έχεις αποτύχει.

«Χθες εισαγάγαμε τέσσερις ανεμβολίαστους ασθενείς στη ΜΕΘ και βγάλαμε άλλους ασθενείς από τη ΜΕΘ που ήταν καλύτερα», πρόσθεσε ο κ. Καπραβέλος επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν μη covid ασθενείς στη ΜΕΘ του Παπανικολάου.

Ο κ. Καπραβέλος ζήτησε να εφαρμοστεί άμεσα lockdown στους ανεμβολίαστους, να κλείσουν τα σχολεία σήμερα γιατί οι περισσότεροι κολλάνε από τα παιδιά τους αλλά και τα γήπεδα που δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα μέτρα.

«Δεν μπορεί να ζούμε εμείς τέτοιο εφιάλτη και η υπόλοιπη χώρα να το παίζει αδιάφορη», τόνισε ο κ. Καπραβέλος και ζήτησε να κυκλοφορούν όλοι με υψηλής προστασίας μάσκες, ειδικά στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου θα πρέπει να μπαίνουν επιβάτες μόνο με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του κ. Καπραβέλου.

 

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωσε το πρωί την εφημερία του, είχαμε 75 εισαγωγές και 19 ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Επίσης υπάρχουν στο νοσοκομείο εννέα έγκυες με κορονοϊό από τις οποίες δύο είναι διασωληνωμένες. Ακόμα νοσηλεύονται οκτώ παιδιά σε απλές κλίνες ενώ άλλα τρία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Χθες 50 παιδιά προσήλθαν στο Ιπποκράτειο για εξετάσεις.

Πηγή: typothess.gr