Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης έχουν αφεθεί ο αστυνομικός και η κοπέλα του, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στο διπλωματικό θρίλερ που φαίνεται ωστόσο να εξελίσσεται θετικά, λαμβάνοντας αίσιο τέλος.

Παρ’ όλα αυτά, το ζευγάρι παραμένει στην Τουρκία, καθώς μοναδικός όρος για την απελευθέρωσή τους ήταν να μείνουν στη χώρα για 48ωρες προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Υπενθυμίζεται, ότι σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο Πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του Υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας ανθυπαστυνόμος που υπηρετεί στη Θράκη, πέρασε στην Τουρκία με την σύντροφό του με σκοπό ένα ταξίδι για τουρισμό στην Ανδριανούπολη όμως συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές. Η δικαιολογία φαίνεται να είναι ότι πέρασαν στην απαγορευμένη ζώνη, ωστόσο επισήμως μέχρι τώρα οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν γίνει γνώστες του κατηγορητηρίου από την Τουρκία και αναμένεται να αναλάβει δράση και το Υπουργείο Εξωτερικών για να λήξει το συντομότερο δυνατό η ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων.

Τι ανέφερε ο ίδιος στις αρχές
Σύμφωνα πάντως με την τουρκική ιστοσελίδα dha.com.tr ο Έλληνας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας όταν συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, στην ανάκρισή του απέδωσε την παρουσία του ζεύγους στο σημείο σε αποπροσανατολισμό τους. Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός φέρεται να είπε ότι σκοπός του ταξιδιού τους ήταν για να κάνουν ψώνια, ωστόσο πήραν λάθος κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι “ο Έλληνας αστυνομικός ισχυρίστηκε πως μπήκαν στην Τουρκία από την συνοριακή πύλη Ipsala και πήγαν στην Ανδριανούπολη για να κάνουν τα ψώνια τους με την κοπέλα του. Όπως υποστηρίζει, το GPS τους έβγαλε σε απαγορευμένη ζώνη. «Είχαμε έρθει να ψωνίσουμε, δεν είχαμε άλλο σκοπό» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: Μπροστά μας είχαμε δύο δρόμους. Διαλέξαμε την πιο σύντομη διαδρομή, αλλά ο στρατός μας σταμάτησε»”.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, η προηγούμενη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι, «αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση 50 μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές».

Πώς σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές
Τη βεβαιότητά του ότι θα λήξει άμεσα η περιπέτεια του Έλληνα αστυνομικού που μαζί με τη σύντροφό του συνελήφθησαν στην Τουρκία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Σταύρος Μαυροειδάκος.

Μιλώντας για το περιστατικό στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαυροειδάκος είπε πως ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Φερρών στην Αλεξανδρούπολη, ενώ βρισκόταν σε ημερήσια ανάπαυση πέρασε με τη σύντροφό του για ιδιωτική επίσκεψη στην Τουρκία. Κατά την επιστροφή τους και περίπου 50 μέτρα πριν φτάσουν στα σύνορα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, συνελήφθησαν.

Σήμανε συναγερμός στις ελληνικές αρχές όταν την επόμενη ημέρα δεν εμφανίστηκε ο αστυνομικός στην υπηρεσία του. Ενημερώθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και έγιναν συντονισμένες ενέργειες με το πρωθυπουργικό γραφείο και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε ότι τώρα γίνεται έλεγχος του κινητού τηλεφώνου του αστυνομικού, ο οποίος έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος. Βρίσκεται σε ξενοδοχείο της περιοχής μαζί με τη σύντροφό του έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.