Τη μεγάλη σημασία του έργου εξήγησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής κατά την παράδοση των πρώτων χιλιομέτρων στον οδικό άξονα Θέρμης Γαλάτιστας. Όπως είπε πρόκειται για μια οδική παρέμβαση που πρωτίστως «κλειδώνει» την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών, αλλά παράλληλα συνδέεται και με μια σειρά άλλων παρεμβάσεων στη Θεσσαλονίκη, όπως το μετρό, η flyover και ο δρόμος διασύνδεσης του Λιμανιού με την Εγνατία Οδό.

«Η Θεσσαλονίκη θα παίξει τον ρόλο της πρωτεύουσας της ευρύτερης περιοχής κι αυτό γίνεται με έναν πολύ σημαντικό σχεδιασμό μεγάλων υποδομών», τόνισε.

Σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Κ.Μ. Απόστολος Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει προς όφελος των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών της. «Οδικά έργα σαν και αυτό που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με όλες τις περιοχές παρέχουν ασφάλεια στους πολίτες μας. Η Θεσσαλονίκη με όλα αυτά τα έργα θα έχιε τις δυνατότητες να εκπληρώσει τον κεντρικό της στόχο να πρωταγωνιστεί στην περιοχή. Κι εμείς ως ΠΚΜ είμαστε εδώ όχι μόνο για να ξεμπλοκάρουμε έργα αλλά να προφτάνουμε και άλλα σημαντικά», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον Υφυπ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη ο δρόμος Θέρμης Γαλάτιστας είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμά του ως έργο και θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2022. Ο Υφυπ. Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σημείωσε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη είναι κυβέρνηση των έργων και όχι των λόγων, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από ανάλογες παρεμβάσεις.

#δρόμος #θέρμης #Γαλάτιστας #χαλκιδική