Η τεχνική βλάβη που προέκυψε στις αρχές Νοέμβρη ήταν απρόβλεπτη, με μεγάλες τεχνικές δυσκολίες και με πολύ μεγάλο κόστος για το δημοτικό ταχύπλοο που εκτελεί τα δρομολόγια από και προς το νησάκι της Αμμουλιανής.

Το σκάφος χρειάστηκε να βγει εκτός λειτουργίας και να προβούν στην ανέλκυση του στο λιμένα της Τρυπητής όπου παρέμεινε για την επισκευή του. Αναγκαία ήταν και η παρουσία εξειδικευμένης εταιρίας, με εμπειρία στη μελέτη-επισκευή ναυτικών μηχανών, στην προμήθεια ανταλλακτικών και μηχανολογικού εξοπλισμού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.Α.Ε. παρά τη μεγάλη και κοστοβόρα ζημιά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.Α.Ε. μπόρεσε να ανταποκριθεί με ιδίους πόρους, ώστε το συντομότερο δυνατό το σκάφος να είναι και πάλι έτοιμο.

Έτσι απ΄ αυτή την βδομάδα εκτελεί κανονικά τα δρομολόγια του εκτελώντας το σκοπό για τον οποίο λειτουργεί κι εκπληρώνοντας το κοινωνικό χαρακτήρα του. Η πρόεδρος Ζαμάνη Μαρία Ελένη τόνισε σχετικά ΄΄… παρ΄ όλο που δεν αποτελεί εμπορική δράση για την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. μιας και είναι ζημιογόνο, θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε με οποιοδήποτε κόστος, μιας κι εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες του νησιού μας και των συνδημοτών μας που κατοικούν εκεί αλλά και των επισκεπτών το καλοκαίρι. Ζητούμε συγνώμη για την ταλαιπωρία αλλά ήταν κάτι που ήταν απρόβλεπτο, παρ΄ όλα αυτά κινηθήκαμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και το σκάφος πλέον θα εκτελεί κανονικά τις πλόες του μιας και πλησιάζουν και οι γιορτές κι είναι απαραίτητο για την Αμμουλιανή μας.΄΄