Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας σχετικά με το φωτογραφικό, όπως λέει,  Άρθρο 47 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά τον Δήμο Αριστοτέλη. Ειδικότερα σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

“Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για τον τρόπο με τον οποίο η Κυβέρνηση και τα λοιπά Υπουργεία καταθέτουν τα προς ψήφιση Νομοσχέδια. Αυτήν όμως τη φορά και με κάλυψη τον τίτλο: “Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της Κοινωνίας των Πολιτών, φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π. και λοιπές διατάξεις”, το Υπουργείο Εσωτερικών προσπάθησε να κρύψει σε παράγραφο του Άρθρου 47 μιαν ακόμη φωτογραφική διάταξη, η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει επιπλέον έντονες αντιθέσεις στο σύνολο των πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Αριστοτέλη, διχάζοντας για ακόμη μια φορά τους κατοίκους.

Το κύριο ερώτημα παραμένει κι είναι βασικά θεσμικό. Θα σεβαστούν οι υπεύθυνοι δημιουργοί του Άρθρου 47 την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, κατά την οποία οι Κεντρικές Υπηρεσίες του Δήμου παραμένουν στην υπηρεσιακή κι όχι στην ιστορική τους έδρα;

Επιβάλλεται να αναλογιστούν οι υπεύθυνοι πως “Ιστορική έδρα” είναι τιμητικός τίτλος της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης για ιστορικούς λόγους και με μεγάλη συμβολική βαρύτητα. Κι ο τίτλος αυτός δε θεσμοθετήθηκε για να διχάσει τις κοινωνίες. 

Ας μη λησμονούμε πως το ΠΑΣΟΚ το 2010 ανέδειξε ως έδρα του Δήμου Αριστοτέλη, με το σχέδιο Καλλικράτη, την Ιερισσό. 

Αδιαμφισβήτητα η Κυβέρνηση οφείλει να το σεβαστεί και να διασφαλίσει τόσο τις συνθήκες για να εδραιωθούν η ειρήνη και η συμφιλίωση, όσο και τα δεδομένα, που οδηγούν στην ευημερία των πολιτών και στην ομαλή λειτουργία των Δημοτικών Αρχών”.