Οστενός συνεργάτης του Τράγκα και εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’, Πάρις Κουρτζίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 είπε ότι «ήταν ένας μαχητής». «Δύσκολα έβρισκα άνθρωπο να με ανταγωνίζεται σε ώρες δουλειάς μέσα στην ημέρα. Μπορώ να πω ότι με κέρδιζε. Μπορεί να ήταν 72 ετών, αλλά έλεγες ότι ήταν 62 ετών» πρόσθεσε ο κ. Κουρτζίδης.

Και συνέχισε: «Δεν είχε κάνει το εμβόλιο γιατί φοβόταν. Είχαμε μιλήσει πάρα πολύ. Τις τελευταίες ημέρες πριν κολλήσει μου έλεγε ότι θα φτάσουμε να κολλήσουμε κορωνοϊό και να κινδυνεύσουμε όλοι. Θα το έκανε το εμβόλιο».

 

Ο Χρήστος Ζούπας, διαβητολόγος και γιατρός του Γιώργου Τράγκα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Ο Γιώργος μου έλεγε ότι ο γιατρός του ο κ. Ζούπας τον πίεζε να εμβολιαστεί. Με έχει φάει να το κάνω, μου έλεγε. “Θέλω να το κάνω” μου είχε πει. Κάποιοι άνθρωποι τον επηρέαζαν αρνητικά, εγώ προσπαθούσα σε έναν βαθμό να του πω, γιατί είναι προσωπικό θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Εφυγε άδικα, να το σκεφτούν όλοι».

Ο κ. Ζούπας μιλώντας για τον χαμό του φίλου και ασθενή του, έδωσε ένα ιδιαίτερο μήνυμα σε όλους όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όμοια με του Γιώργου Τράγκα.

«Του έλεγα ότι έπρεπε να εμβολιαστεί από τους πρώτους λόγω τους διαβήτη», ανέφερε στον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Ζούπας. «Δυστυχώς ο Γιώργος μας δεν κατάφερε να τα βγάλει πέρα. Έπαιρνε τα πράγματα πιο ελαφρά από ότι ήταν στην πραγματικότητα» ανέφερε συνεχίζοντας.

 

 

 

Ερωτηθείς για το τι ήταν αυτό που φοβόταν και δεν έκανε το εμβόλιο ο γιατρός είπε ότι κάθε φορά που προσπαθούσε να το συζητήσει μαζί του «χρησιμοποιούσε την εξυπνάδα του για να ξεφύγει από τη συζήτηση» και σημείωσε ότι πριν από χρόνια είχε δυσκολευτεί να τον πείσει και για τη θεραπεία του για τον διαβήτη.

Πηγή: real.gr