Ως «εξαιρετικά επικίνδυνη» χαρακτηρίζεται από τον εισαγγελέα Γ. Οικονόμου, η συμπεριφορά του δικηγόρου Νικ. Αντωνιάδη ο οποίος εμφανίζεται ως αρνητής του κορονοϊού. Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε στο δικαστικό συμβούλιο την απόρριψη της προσφυγής του δικηγόρου, με την οποία ο τελευταίος ζητά να μην δικαστεί στις 14 Ιανουαρίου για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ΄εξακολούθηση.

Στην εισαγγελική εισήγηση αναφέρεται ότι τα όσα ισχυρίζεται ο δικηγόρο για τα εμβόλια είναι αναληθή και αβάσιμα, τα οποία εάν υιοθετηθούν έστω κι από μέρος του πληθυσμού υπάρχει κίνδυνος για γενικευμένη εξάπλωση του κορονοϊού.

«Η παραπάνω αξιόποινη συμπεριφορά του κατηγορουμένου παρουσιάζεται εξαιρετικά επικίνδυνη διότι εν μέσω πανδημίας στη χώρα μας διαθέτει και διασπείρει προφανώς ψευδείς και αβάσιμες ειδήσεις ικανές να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες και φόβο στους πολίτες της χώρας και να κλονίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην δημόσια υγεία και το κυριότερο τα γεγονότα τα οποία παραθέτει μέσω του διαδικτύου είναι προφανώς αναληθή, χρησιμοποιεί υβριστικές εκφράσεις για τους ιατρούς και τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού οι οποίοι καθημερινά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με κίνδυνο της υγείας τους ακόμη και τη ζωή τους ενώ εκφέρει και ακραίες αντιεπιστημονικές απόψεις παντελώς ατεκμηρίωτες για το εμβόλιο κατά του Covid προτρέποντας με ευθύ τρόπο τους πολίτες να μην εμβολιάζονται διότι με τις υποτιθέμενες παρενέργειες τους οδηγεί στο θάνατο» αναφέρει ο εισαγγελέας και προσθέτει: «Όλα τα παραπάνω στις κρίσιμες για τη χώρα μας περιστάσεις πέραν του ότι είναι αναληθή και αβάσιμα διότι συνοδεύονται και από περιστατικά τα οποία ουδέποτε έχουν συμβεί – εκατοντάδες ασθενής διακομίστηκε με παρενέργειες του εμβολίου που αποκρύπτονται από το ιστορικό τους – εμφανίζουν και τον κίνδυνο εάν υιοθετηθούν από μέρος του πληθυσμού να έχουμε γενικευμένη εξάπλωση του ιού…».

Και ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόφαση επί του ζητήματος από το συμβούλιο εφετών, ο δικηγόρος έδωσε σήμερα εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης των κακουργηματικών πράξεων της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, της συνέργειας στην παραβίαση μέτρων κατά του κορονοιού καθώς και το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Η δικογραφία αφορά στο θάνατο 54χρονης ανεμβολίαστης γυναίκας στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» τον περασμένο Σεπτέμβριο η οποία παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης της λόγω κορονοϊού, αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Ο δικηγόρος προσερχόμενος στον πταισματοδίκη δήλωσε πως σε αντίθεση με ό,τι του αποδίδεται αυτός συνέστησε στη γυναίκα να διασωληνωθεί, ενώ επέκρινε τους θεράποντες ιατρούς οι οποίοι -όπως υποστήριξε- πήραν εισαγγελική εντολή στις 12 το μεσημέρι, ωστόσο διασωλήνωσαν την ασθενή  στις 8 το βράδυ.