Γράφει η Μορφούλα Ντέμπλα  

Η αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας Έλενα Ρεβενικιώτη κατάφερε μέσα στην περασμένη εβδομάδα να αγωνιστεί αξία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών της Τασκένδης, συμμετέχοντας στο β’ γκρουπ, που κατέκτησε την τρίτη θέση.

Σήκωσε 80 κιλά στο αρασέ και 106 κιλά στο ζετέ για να κάνει 186κ στο σύνολο, που την έφεραν στη 16η θέση.

Η Χαλκιδικιώτισα αθλήτρια, με καταγωγή από τον Νέο Μαρμαρά στον αγώνα της Τασκένδης όπως η ίδια εξηγεί στο xalkidiki politiki δεν ήταν καθόλου αγχωμένη και έδωσε ότι μπορούσε παρόλο που τις τελευταίες ημέρες η ίδια προσπαθούσε να χάσει σε χρόνο ντετέ και τα τελευταία της κιλά και που το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν αρκετά δύσκολο όσον αφορά τα ωράρια.


Η Έλενα είναι ένα κορίτσι με αυτοπεποίθηση, δύναμη ψυχική και σωματική που διαφέρει από αλλά κορίτσια στην ηλικία της, διότι η ενασχόληση της με τον «βαρύ» αθλητισμό δεν της επιτρέπει να απολαμβάνει στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς.

Η ίδια προτιμάει να συμμετάσχει σε αγώνες, να προπονείται σκληρά σηκώνοντας βάρη και να προσπαθεί για το αύριο…Ονειρεύεται μάλιστα να γίνει μία «μεγάλη» αθλήτρια και να κατακτήσει πολλούς προσωπικούς στόχους που η ίδια έχει ορίσει.

Οι σπουδές στη Φιλολογία και ο Αθλητισμός 

Η Έλενα η οποία σήμερα είναι 24 ετών σπούδασε Φιλολογία στα Ιωάννινα. Από μικρή όμως είχε αυτό που λέμε «κόλλημα» με τον Αθλητισμό που σύμφωνα με την ίδια ήθελα να σπουδάσει Γυμναστική Ακαδημία αλλά η μητέρα της όπως η ίδια εξηγεί είχε αλλά όνειρα για αυτήν: «Εγώ ήθελα να περάσω στη Γυμναστική Ακαδημία, αλλά η μητέρα μου καλώς ή κακώς δεν με άφησε. Μου είπε Έλενα θα περάσεις σε μια Φιλολογική Σχολή που σου ταιριάζει κ.τ.λ., όπως και έγινε δηλαδή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Όπως εξηγεί όταν πέρασε τελικά στα Ιωάννινα επειδή δεν άντεχε την ζωή της χωρίς τον αθλητισμό δεν έχασε την ευκαιρία και αποφάσισε να αρχίσει CrossFit: «Επέλεξα το CrossFit, γιατί συνδίαζε πολλά πράγματα μαζί, όπως δύναμη, αντοχή, κυριότητα που εμένα όλα αυτά μου κέντριζαν το ενδιαφέρον και με γέμιζαν σαν Έλενα».

Οι προπονητές της 24χρονης κοπέλας στα Ιωάννινα, ανάμεσα τους και ο Ολυμπιονίκης, Γιώργος Μαρκούλας όταν την ανέλαβαν κατάλαβαν αμέσως το έμφυτο ταλέντο της και ότι θα έπρεπε η Έλενα να ασχοληθεί με τα βάρη και να φτάσει ψηλά, διότι το είχε μέσα της. Πίστεψαν σε αυτή και στις δυνατότητες της και την προετοίμασαν σκληρά για έναν αγώνα ζωής!

Η Έλενα εκείνη τη στιγμή έβγαλε δελτίο και από εκεί και πέρα άρχισε το ταξίδι στον αθλητισμό συμμετέχοντας σε πολλούς αγώνες.

Το 2017 το δυνατό κορίτσι της άρσης βαρών, η Έλενα Ρεβενικιώτη βγαίνει πρωταθλήτρια Ελλάδος με έξι χρυσά μετάλλια και τρία χάλκινα!

«Το 2017 ήταν η χρόνια για εμένα που είχα την πιο μεγάλη επιτυχία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Βγήκα πρώτη στις νεάριδες, πρώτη στις νέες γυναίκες και τρίτη στις γυναίκες», δηλώνει η αθλήτρια φανερά ενθουσιασμένη.

Η Έλενα αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της και έχοντας πάρει το πτυχίο της στη Φιλολογία, από το 2019 έως και σήμερα ως μέλος της Εθνικής Ομάδας ζει στην Αθήνα και προπονείται στο εθνικό αθλητικό κέντρο έχοντας επόμενο στόχο το ευρωπαϊκό γυναικών που ακολουθεί την Άνοιξη.

Μπορεί η άρση βαρών να είναι ένα δύσκολο άθλημα και ψυχοφθόρο συνάμα, αλλά η Έλενα ακόμη και αν μία στιγμή σκέφτηκε να τα παρατήσει οι άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτή και στις δυνατότητες της και γνωρίζουν μέχρι που μπορεί να φτάσει την παρότρυναν και την ενθάρρυναν να μείνει και να επιμείνει γιατί το αξίζει!

Η Έλενα έχει ακόμη πολλά να δώσει….