Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ομοφοβικό περιστατικό σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης που έχει αναστατώσει γονείς, μαθητές και καθηγητές παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο Εισαγγελέας, όπως αναφέρει το GRTIMES, ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της φθοράς, της παράνομης βίας και οποίο άλλο αδίκημα προκύψει.

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης θα κληθούν να καταθέσουν μαθητές, γονείς και άλλοι εμπλεκόμενοι.

Το χρονικό της ομοφοβικής επίθεσης

Δύο μαθήτριες στη Θεσσαλονίκη δέχτηκαν απειλές, καθώς και λεκτικές επιθέσεις από συμμαθητές τους, επειδή στο πλαίσιο ανταλλαγής δώρων ενόψει των εορτών εμφάνισαν σημαιάκια της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Όλα ξεκίνησαν μέσα στην σχολική αίθουσα, όπου και πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή δώρων, παρουσία καθηγητή. Όταν μία από τις δύο μαθήτριες έδωσε σε φίλη της τα σημαιάκια του pride, κάποιοι από τους υπόλοιπους συμμαθητές αντέδρασαν.

Οι αντιδράσεις μεταφέρθηκαν και στην ώρα του διαλείμματος, όταν μία ομάδα μαθητών φέρεται να έσκισε κάποιες από τις σημαίες, να επιτέθηκε λεκτικά εναντίον των κοριτσιών, να τις απείλησε, χρησιμοποιώντας ανάρμοστες φράσεις και φωνάζοντας: “Δε χωρά η ομοφυλοφιλία στην Ελλάδα“!