Νέες καταγγελίες της αντιπολίτευσης εναντίον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα, με αποδεικτικά στοιχεία, όπως ισχυρίζεται. Τον κατηγορούν για την αγορά τριών πολυτελών οχημάτων από τον Μάρτιο του 2021, τη στιγμή που η τουρκική λίρα καταρρέει καθημερινά και η πλειοψηφία των πολιτών ζει στα όρια της φτώχειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) Ντενίζ Γιαβουζγιλμάζ, παρουσίασε αντίγραφο απόδειξης αγοράς ενός πολυτελούς οχήματος από τον Τούρκο πρόεδρο, αξίας περίπου 480 χιλ. ευρώ.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης έδειξε την απόδειξη από το βήμα της Βουλής, λέγοντας τα εξής: “Η απόδειξη που βλέπετε στα χέρια μου, είναι η απόδειξη για την παραγγελία που έδωσε το παλάτι στις 30 Μαρτίου 2021 για ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Διεύθυνση της απόδειξης είναι οι εγκαταστάσεις της προεδρίας. Η τιμή του οχήματος Μερσεντές S-600 Guard είναι 474.950 ευρώ”.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, δήλωσε πως “υπάρχουν τρεις ακόμη τέτοιες παραγγελίες οχημάτων, με κόστος 90 εκατ. λίρες”.