Τον Δήμο Ν. Προποντίδας επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Πρώτος σταθμός του ήταν το Δημαρχείο στα Ν. Μουδανιά, όπου τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία αιρετών, φορέων και εκπροσώπων αθλητικών σωματείων.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος

Ο Δήμαρχος Μ. Καρράς καλωσόρισε τον Υφυπουργό και στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε επιγραμματικά στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός στις επαρχιακές πόλεις, όπως αδυναμία εγκαταστάσεων αλλά και δυσκολίες στη μετακίνηση των αθλητών, ενώ επανέλαβε και το αίτημα που προσφάτως ξαναέθεσε στη δια ζώσης συνάντησή τους, που αφορά στη χρηματοδότηση του ηλεκτροφωτισμού του δημοτικού σταδίου Ν. Μουδανιών.

Στις τοποθετήσεις που έγιναν τέθηκαν βασικά ζητήματα που αφορούν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στο έργο των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων, στα προβλήματα στις υποδομές, στο μητρώο προπονητών, στο ζήτημα της οικονομικής στήριξης των αθλητικών συλλόγων, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους αλλά και στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και άτομα που στέκονται

Ο υφυπουργός στην τοποθέτησή του, ανέφερε αναλυτικά το έργο και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την πολιτεία, για την αντιμετώπιση των παραπάνω ζητημάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε πως έχουν προχωρήσει: η καταγραφή των αθλητικών εγκαταστάσεων, το μητρώο των αθλητικών συλλόγων και η οικονομική στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων. Στα δε προγράμματα μαζικού αθλητισμού διευκρίνισε ότι δεν έχουν σταματήσει αλλά θα αλλάξει ο τρόπος υλοποίησής τους.

Για τα ζητήματα των υποδομών τόνισε πως το ταμείο ανάκαμψης θα είναι σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο για την υλοποίησή τους. Στη συνάντηση παρέστησαν ακόμη ο προπονητής και αθλητές στίβου του Α.Σ Κένταυρος Ν. Καλλικράτειας, οι οποίοι και ζήτησαν βελτίωση των υποδομών, ώστε να προπονούνται με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην κινδυνεύουν από τραυματισμούς. Στο τέλος της συνάντησης υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του γηπέδου ρίψεων Ν. Ηράκλειας, όπου και παρουσιάστηκαν τα σχέδια του έργου.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης

Μπορεί να είναι εικόνα χάρτης