Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Σπίρτζη ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι το ποσοστό των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από κορωνοϊό  ανέρχεται στο 81% με τα στοιχεία μάλιστα να είναι της 2ας Δεκεμβρίου κάτι που σημαίνει ότι το ποσοστό δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερο .

Επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ εως και τις 2/12/2021 σε σύνολο περίπου 56.000 στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. το 75% είναι πλήρως εμβολιασμένο το περίπου 6% έχει νοσήσει ενώ τον τελευταίο μήνα ποσοστό 3,5% έχει προχωρήσει στην πρώτη δόση.

«Το ποσοστό εμβολιασμών στην ΕΛ.ΑΣ. είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος  απορρίπτοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης για επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Πρόσθεσε δε σε άλλο σημείο ότι «Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Πραγματοποιεί πάνω απο το 90% των ελέγχων. Οι πολίτες πρέπει να νιώθουν ασφαλείς όταν υπόκεινται σε ελέγχους γι αυτό και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διενεργούν τους ελέγχους φορώντας μάσκα, γάντια, τηρώντας αποστάσεις και κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα».

Πηγή: real.gr