Τα σημαντικότερα έργα και παρεμβάσεις κλήθηκε να σχολιάσει για τη Χαλκιδική ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς. Ο ίδιος ωστόσο προέκρινε την κατάσταση με την πανδημία σχολιάζοντας τους εμβολιασμούς και τη νέα παραλλαγή όμικρον του ιού. Μάλιστα όπως είπε είναι μεταδοτική αλλά όχι θανατηφόρα. Οι περισσότεροι από όσους νοσούν με την όμικρον πιθανόν δεν θα χρειαστεί κρεβάτι σε νοσοκομείο, όπως τόνισε ο γιατρός και βουλευτής. Επιπλέον έδωσε για άλλη μια φορά συμβουλές για τα άτομα των 60 και άνω που πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

Ο βουλευτής ρωτήθηκε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ότι έπρεπε από την πρώτη στιγμή να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Για να αιτιολογήσει τη θέση του επικαλέστηκε την εμπειρία του ως ιατρού με εμβόλια για άλλες νόσους, όπως χαρακτηριστικά είπε η ηπατίτιδα Β. «Ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί αν δεν εμβολιαστεί ή νοσήσει ο παγκόσμιος πληθυσμός. Και εδώ είναι η ευθύνη όσων κυβερνούν την υφήλιο, να δώσουν δωρεάν εμβόλια σε φτωχές χώρες που παρακαλάνε να εμβολιαστούν. Για μένα χρειάζεται πενταετία για να φύγει», σημείωσε ο βουλευτής και πρόσθεσε την άποψη ότι η νόσος θα ενδημεί όσο υπάρχει ανεμβολίαστος πληθυσμός.

Ολοκληρώνονται οι δεσμευτικές προσφορές για το Φράγμα Χαβρία

Σε λίγες μέρες μειοδοτούν οι ενδιαφερόμενοι των τριών εταιριών για την κατασκευή του μεγάλου έργου του Φράγματος Χαβρία. «Είμαι σίγουρος ότι αυτό δρομολογείται γιατί αφορά έργο ΣΔΙΤ, αλλά των Πετρένιων έχω υπόσχεση για ένταξη το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και όχι νωρίτερα», δήλωσε ο κ. Βαγιωνάς.

Επιπλέον μίλησε για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Χαλκιδικής με το αεροδρόμιο που θεωρείται αναγκαία και θα είναι βασική του επιδίωξη μέσα στο 2022. «Υπάρχουν και υποέργα πολύ σημαντικά αλλά ακόμη δεν μας επιτρέπουν οι καταστάσεις να τα αναφέρουμε», δήλωσε.

Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ μίλησε για την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν σε εθνικές εκλογές εξ αποστάσεως.