Ποιο ελληνικό νησί  συνδυάζει παρθένα ομορφιά με το μπλε και το πράσινο χρώμα να κυριαρχούν; Μα η Αμμουλιανή  φυσικά, το μικρό νησάκι στον κόλπο του Αγίου Όρους.

Η όαση της Χαλκιδικής, η Αμμουλιανή δάνεισε πράγματι το εκθαμβωτικό του τοπίου της στο «Απόλυτο Γαλάζιο», εκεί που τα κρυστάλλινα νερά αντανακλούν τις άγριες όψεις των βράχων και δημιουργούν παιχνιδίσματα του φωτός που διατρέχουν όλη την παλέτα του μπλε.

Και ορκίζεσαι πως βλέπεις όλη την πανδαισία των χρωμάτων, από το τιρκουάζ μέχρι και το απόλυτο μπλε, που σε συνεπαίρνουν και δεν σε αφήνουν να ησυχάσεις μέχρι να κατασταλάξεις.

Οι παραλίες της μοιάζουν με ζωντανά καρτ-ποστάλ, ένα από αυτά τα σκηνικά που αν τα δεις, δύσκολα μπορείς να ξεχάσεις. Περιτριγυρισμένη από μια ιστορία αιώνων προσφέρει επιπλέον στον επισκέπτη πολλές επιλογές για ενδιαφέρουσες εκδρομές.

Σαν όραμα είναι η Αμμουλιανή που γοητεύει τους πάντες….

Γνωρίστε το πανέμορφο αυτό νησί και τους φιλόξενους ανθρώπους του το καλοκαίρι του 2022 και θα συμμεριστείτε την απορία του Άγγλου δημοσιογράφου των “Times”του Λονδίνου που στο εκτενές άρθρο του για το νησί αναρωτιέται πώς αυτός ο παράδεισος δεν είναι εξώφυλλο σε κάθε ταξιδιωτικό περιοδικό! «Times’, wonders why this paradise is not on the cover of every travel magazine».

Ραντεβού το καλοκαίρι, στη Αμμουλιανή σε μία «πράσινη και μπλε» σταγόνα του χάρτη…