Τη μάχη που δόθηκε για να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη που βρίσκεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της περιέγραψε ο Νίκος Καπραβέλος.

Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά στην εντατική και συνεχίζουμε να περνάμε. Πολλές βεβαιότητες διαψευστήκανε. Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας. Οι εντατικές του νοσοκομείου μας είναι γεμάτες”, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου για να προσθέσει:

Αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε ένα παιδί 16 χρονών, ένα κοριτσάκι που μάς ήρθε με κορονοϊόκαι διασωληνώθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Το κορίτσι ήταν στα πρόθυρα ανακοπής με τρομακτική μεγάλη υποξυγοναιμία. Ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε”.

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι “δυστυχώς το παιδί δεν ήταν εμβολιασμένο”, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως η ανήλικη είχε κάνει τρία rapid τεστ τα οποία βγήκαν αρνητικά: “Τρία τεστ αντιγονικά βγήκανε αρνητικά, οι συνάδελφοι γιατροί δυστυχώς υποτίμησαν την κατάσταση. Καθυστέρησαν να το φέρουν στο νοσοκομείο το κορίτσι γιατί με τα αντιγονικά τεστ νομίσανε ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα. Οι υποξυγοναιμίες σε ένα παιδί 16 ετών δεν δείξανε μια εικόνα τόσο αρνητική, όταν βέβαια έφτασε στο ‘παρά πέντε’ ευτυχώς που προλάβαμε”.

Καταλήγοντας, ανέφερε πως η υγεία της 16χρονης είναι σε καλύτερη κατάσταση, καθώς αντέδρασε στη θεραπεία.