Προβληματισμό προκαλεί η διπλή νόσος που συνδυάζει το στέλεχος του κορονοϊού και της γρίπης και η οποία έχει ήδη αποκτήσει το όνομα “Florona”, προερχόμενο από τον συνδυασμό των λέξεων Flu (γρίπη) και corona (κορονοϊός).

Την εμφάνιση της νόσου γνωστοποίησε και το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, χώρα στην οποία καταγράφηκε και το πρώτο κρούσμα, σε έγκυο γυναίκα στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

Όπως αναφέρουν τα Μέσα ης χώρας, η γυναίκα δεν διατρέχει κίνδυνο μέχρι στιγμής, τη στιγμή όπου διερευνώνται και άλλες τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Υediot Ahronot, η νεαρή γυναίκα είναι ανεμβολίαστη, ωστόσο η υγεία της είναι σε καλή κατάσταση και σήμερα Παρασκευή αναμένεται να λάβει εξιτήριο μαζί με το μωρό της.

Τη στιγμή, λοιπόν, που το Ισραήλ έχει ήδη αρχίσει να εμβολιάζει συγκεκριμένες κατηγορίες του πληθυσμού του με την τέταρτη δόση του εμβολίου, εν μέσω κύματος γρίπης και επέλασης του κορονοϊού, το “πάντρεμα” των δύο νόσων έχει σημάνει συναγερμό στο ισραηλινό υπουργείο Υγείας.