Επίκαιρη Επερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Χαλκιδικής Πάνας Απόστολος μαζί με σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής σε πέντε Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και Εργασίας ζητώντας να ληφθούν άμεσα στρατηγικά μέτρα για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που πλήττει πολίτες και επιχειρήσεις.

Στην Επερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει, πως νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται αβοήθητα, μπροστά στην εκτόξευση του κόστους ενέργειας και των συνεχών ανατιμήσεων, μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες, την ίδια στιγμή που το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ) αλλά και το Ινστιτούτο Καταναλωτών μέσω των εκπροσώπων τους, τονίζουν το ίδιο και καταγγέλλουν τον αισχροκερδή τρόπο υπολογισμού της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ εκπρόσωποι του ενεργειακού τομέα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προβλέποντας ότι η ενεργειακή κρίση  θα επιδεινωθεί.

Παράλληλα επισημαίνει, ότι η Κυβέρνηση παρά τα δεδομένα πανηγυρίζει για την «ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», ενώ αναμένεται επιβάρυνση των εισαγωγών, που θα μηδενίσουν το όφελος από την προσδοκώμενη αύξηση εσόδων στον τουρισμό το επόμενο έτος.

Ο κ. Πάνας επισημαίνει, ότι μαζί με τις τιμές των προϊόντων ενέργειας έχει αρχίσει να αυξάνει και το κόστος παραγωγής βασικών τροφίμων, νωπών και συσκευασμένων, ο πληθωρισμός αγγίζει υψηλό ρεκόρ δεκαετίας, ενώ τις τελευταίες ημέρες εκτινάχθηκαν οι τιμές σε προϊόντα, όπως οι μάσκες υψηλής προστασίας, χωρίς να επιβάλλεται ανώτατη τιμή στα προϊόντα αυτά.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά: «Με την πρωτοβουλία μας αυτή καταθέτοντας Επίκαιρη Επερώτηση στη Βουλή ζητούμε από τα αρμόδια Υπουργεία την άμεση ενεργοποίηση ελεγκτικού μηχανισμού στην αγορά, με ταυτόχρονη λήψη αποτελεσματικών μέτρων και ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς είναι αδιανόητο, έπειτα από μια μακρά περίοδο συνεχών κρίσεων, οι πολίτες να επωμίζονται το συνολικό κύμα των αυξήσεων, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να βλέπουν το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί και οι επιχειρήσεις, βλέποντας τους κόπους ολόκληρης ζωής να καταστρέφονται, να δυσκολεύονται να επιβιώσουν».