κορωνοιος

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται να ανακοινώσει το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 45.000 ή ακόμα και τις 50.000.

Ενδεικτικό είναι οτι μέχρι τις 11 το πρωί και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνούσε τις 30.000. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορονοϊού είναι 36.246.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας Νίκος Θωμαΐδης, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να δούμε και 20.000 κρούσματα στην Αττική.

Θωμαΐδης: Πάνω από 20.000 κρούσματα στην Αττική

Όπως τόνισε ο κ. Θωμαΐδης, «οι μετρήσεις στα λύματα δείχνουν μια πολύ μεγάλη αύξηση, καθώς μέσα σε 20 μέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής, είναι μετρήσεις που δεν έχουμε ξαναδεί προηγουμένως και έχουν αντίκτυπο στα θετικά κρούσματα που ανιχνεύει καθημερινά η κλινική επιτήρηση».

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσα ακριβώς θα είναι τα κρούσματα στην Αττική, αλλά επειδή είναι περίπου το 40% των συνολικών κρουσμάτων στην επικράτεια αυτά της Αττικής, σίγουρα τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, ενώ απάντησε θετικά σε ερώτηση αν θα ξεπεράσουμε τα 20.000 κρούσματα. «Θα τα ξεπεράσουμε, ναι, μέσα στον Ιανουάριο σίγουρα» είπε, ενώ σημείωσε ότι είναι πιθανό να δούμε έναν τέτοιο αριθμό ακόμα και σήμερα, καθώς θα αυξηθούν τα τεστ.

Πηγή: ethnos.gr