Με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν στα Ν. Μουδανιά, τα Άγια Θεοφάνεια. Στην παραλία της πόλης έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού από τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο. 

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής, ο κόσμος μετέβη στην παραλία των Ν. Μουδανιών, από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε νωρίτερα ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Κατά την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στα παγωμένα νερά, βούτηξαν για να πιάσουν τον σταυρό, πάνω από δέκα τολμηροί νέοι.

Ο νέος με καταγωγή από τη Θήβα, Ιωάννης Πέππας που κολύμπησε γρήγορα και κατάφερε να πιάσει τον σταυρό δήλωσε ότι είναι μεγάλη η ευλογία για τον ίδιο, καθώς πρώτη φορά βουτά στη θάλασσα την ημέρα των Φώτων, και είπε πως αν και τα νερά ήταν παγωμένα δεν θα δίσταζε να το ξανακάνει.

Τις ευχές του έστειλε ο δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανόλης Καρράς, τονίζοντας ότι το 2022 αναμένουμε όλοι μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη λόγω πανδημίας. Καλή φώτιση σε όλους ευχήθηκε και ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική Απόστολος Πάνας, που εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα φέτος με συνεργασία και κοινά βήματα. Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος ευχήθηκε για όλους ένα καλύτερο έτος και για τη Χαλκιδική να πάρει τη θέση που της αξίζει στον τόπο μας.

Ο κόσμος που παρακολούθησε την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στα Ν. Μουδανιά ήταν αρκετός. Με τη βοήθεια και του λιμενικού έγινε προσπάθεια να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, με αποστάσεις και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας.

 


#ΝέαΠροποντίδα #θεοφανεια #Ν.Μουδανιά