«Η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική, γιατί έχουμε πάρα πολλά κρούσματα», τόνισε η Μίνα Γκάγκα, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να φτάσουμε ή να ξεπεράσουμε τις 50.000 μολύνσεις.

«H επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική, γιατί έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, έχουμε σαφώς λιγότερες νοσηλείες, αλλά σίγουρα έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας και στην πληρότητα των κλινών – ευτυχώς απλών κλινών Covid», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «το pcr δεν μας βοηθάει να καταλάβουμε αν κάποιος μεταδίδει, είναι καλύτερο το rapid». Όσο για το πενθήμερο της καραντίνας η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι η παραλλαγή Όμικρον περνάει πολύ γρήγορα. «Δεν λέμε να γυρίσει κανείς με συμπτώματα ή κάποιος που δεν αισθάνεται καλά ή κάποιος που έχει θετικό τεστ. Κάποιος που θα το περάσει για δύο μέρες και μετά θα αισθάνεται καλά, μπορεί να γυρίσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η μάσκα υψηλής προστασίας» τόνισε η Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο Mega. 

Tην ίδια ώρα, επανέλαβε ότι το 50%+1» για το κλείσιμο ενός τμήματος μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων ήταν πρόταση της επιτροπής των ειδικών και όχι κυβερνητική απόφαση. «Το 50%+1 είναι πιο εύκολο τώρα με τη μετάλλαξη Όμικρον και πλέον τα πρωτόκολλα ελέγχου είναι πιο αυστηρά. Είναι πιο εύκολο να κλείσουν τμήματα τώρα» συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Το αισιόδοξο μήνυμα

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα. Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα» είπε καταλήγοντας με μια αισιόδοξη πρόβλεψη.

Πηγή: real.gr