Ο πρώτος εμβολιασμός που είχε πραγματοποιηθεί πέρσι σαν σήμερα 8 Ιανουαρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής  αποτελούσε γεγονός. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου,  Κωνσταντίνος Δεδελούδης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε πριν από ένα χρόνο ακριβώς σηματοδοτώντας την αρχή του τέλους της πανδημίας, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους πολίτες του νομού να επιδείξουν υπευθυνότητα και συνεργασία.

“Αισθάνομαι απόλυτη ευγνωμοσύνη στους χιλιάδες ερευνητές και επιστήμονες που αγωνίσθηκαν για το εμβολιασμό. Με τον δικό μου εμβολιασμό ξεκινά και ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Δεν είναι το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά με τον εμβολιασμό όλων και περισσοτέρων. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιασθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι, ώστε να νικήσουμε τον ιό και να φύγουμε από αυτήν την περιπέτεια. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Απευθύνω έκκληση στους πολίτες της Χαλκιδικής να επιδείξουν υπευθυνότητα και συνεργασία.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε”, είχε αναφέρει πριν από ένα χρόνο ο διοικητής του Γ.Ν. Χαλκιδικής.

Εμβολιαστικά κέντρα

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής ήταν το πρώτο στον νομό που αποτέλεσε εμβολιαστικό κέντρο για υγειονομικούς, αλλά και πολλούς πολίτες οι οποίοι έτρεξαν να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Ακολούθησαν με ταχύτατους ρυθμούς αλλά τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα στον νομό(Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου Σιθωνίας, Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίο) τα οποία μέχρι και σήμερα μαζί με το Νοσοκομείο Πολυγύρου εκτελούν δόσεις εμβολίων κατά του covid-19.

«Πρωταθλητές» του εμβολιασμού αρχικά ήταν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, και ειδικά όσοι εντάσσονται στην ομάδα 75-79.

Στη συνέχεια δειλά δειλά έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο και οι υπόλοιπες ηλικίες που θέλησαν να προστατευτούν και να θωρακιστούν όσον αφορά την πανδημία και σήμερα είναι γεγονός η αρχή των εμβολίων για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Αριθμός ατόμων που εμβολιάστηκαν στον νομό

Η συμμετοχή των πολιτών για εμβόλιο είναι εξαιρετικά ικανοποιητική ύστερα κι από τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Πέρα από τα εμβολιαστικά κέντρα και κινητές μονάδες εμβολιασμού κατά διαστήματα βρίσκονται σε διάφορα σημεία ώστε να προσφέρουν μαζικά και όσο καλύτερα μπορούν.

Έως και εχθές στον νομό έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 71.315 άτομα ενώ το σύνολο των εμβολιασμένων ανέρχεται στους 168.141.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού ενισχύεται σε όλη την Χαλκιδική σε όλες τις δομές προκειμένου να καλύψουν το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών οι οποίοι καταλαβαίνουν πως το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό.

 

#ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ #ΕΜΒΟΛΙΟ #ΚΟΙΝΩΝΙΑ