Από την Αθηνά Αηδονά, τον Αντώνη Γυφτόπουλο, τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο έως τον Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, η επιλογή μεταξύ των στελεχών της «Αλληλεγγύης» για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για τη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ήταν ποτέ μία εύκολη υπόθεση για τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η νέα χρονιά φέρνει τον περιφερειάρχη αντιμέτωπο με σοβαρά διλήμματα, τόσο για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί από σήμερα, στο πλαίσιο των δημαιρεσιών, τον κ. Καρακωστάνογλου, όσο και για τις αλλαγές στις οποίες σχεδιάζει να προχωρήσει στα πρόσωπα και τα χαρτοφυλάκια των αντιπεριφερειών. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα η κάλπη θα αναδείξει νέο πρόεδρο, καθώς και αντιπρόεδρο και γραμματέα, (από την αντιπολίτευση) καθώς ο κ. Τζιτζικώστας τηρεί πιστά την… παράδοση να αλλάζει ο πρόεδρος με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού της θητείας και αυτό συμβαίνει από την πρώτη κιόλας θητεία του.

Μέχρι και σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης, όπως άλλωστε το συνηθίζει, κράτησε «επτασφράγιστο» μυστικό το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος, παρότι όλη την περασμένη εβδομάδα η ονοματολογία έδινε και έπαιρνε.

«Σταυρόλεξο» οι αντιπεριφερειάρχες

Και αν η επιλογή για το πρόσωπο του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου ήταν δύσκολη υπόθεση, για τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η επιλογή των προσώπων στο νέο σχήμα διοίκησης της ΠΚΜ. Και αυτό γιατί με τις αλλαγές που έφερε ο «Κλεισθένης», οι ανακατατάξεις μπορούν να γίνουν και μεταξύ των χωρικών αντιπεριφερειαρχών στους επτά νομούς, αφού και αυτοί εκλέχθηκαν με σταυρό το 2019, όπως και οι θεματικοί.

Ο περιφερειάρχης πάντως, αφενός δεν είναι υποχρεωμένος να προβεί σε αλλαγές μεταξύ των επτά, αφετέρου όμως έχει διαμηνύσει σε όλα τα στελέχη του πως όποιος αποφασίσει να αφήσει την περιφέρεια, για να διεκδικήσει μία θέση σε δήμο η τη βουλή, οφείλει να του το ξεκαθαρίσει. Και τέτοιες περιπτώσεις στην ομάδα στελεχών της «Αλληλεγγύης» υπάρχουν και είναι αρκετές. Για παράδειγμα, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ένας εκ των στενών συνεργατών του κ. Τζιτζικώστα, είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί, καθώς φέρεται να κλίνει προς τη βουλή, θέτοντας υποψηφιότητα στο νομό Χαλκιδικής. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάλογη κίνηση και για το… νεόκοπο αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελο Χαριστέα, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του, ενώ το σενάριο που ήθελε υποψήφια βουλευτή την αντιπεριεφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου δεν επιβεβαιώνεται.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια