Ο Δήμος Σιθωνίας προσκαλεί τους φερόμενους κυρίους η νομείς των ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή επέκτασης Α’ κατοικίας του οικισμού Ν. Μαρμαρά, όπως έχει εγκριθεί από το γενικό πολεοδομικό σχέδιο του Δήμου Σιθωνίας ( ΦΕΚ 406/ΑΑΠ/12-09-2008) και τροποποιηθεί με το ΦΕΚ 22(/ΑΑΠ/16-07-2014, να προσέλθουν στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Σιθωνίας στη Νικήτη, εντός προθεσμίας 15 ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας και συγκεκριμένα από Πέμπτη 13/01/2022 έως και Πέμπτη 27/01/2022 και ώρα 08:00 έως 13:30 προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με την πολεοδομική μελέτη Στάδιο Β2, να υποβάλουν τυχόν ενστάσεις και να υποβάλλουν την προβλεπόμενη δήλωση ιδιοκτησίας, αν δεν έχουν υποβάλλει, ή έχουν επέλθει μεταβολές. Σε περίπτωση που έστω και ένα μικρό τμήμα της ιδιοκτησίας εμπίπτει εντός των ορίων της μελέτης, οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να υποβάλουν δήλωση ιδιοκτησίας.

Συγκεκριμένα υπόχρεος να υποβάλει δήλωση ιδιοκτησίας είναι:

Ο ιδιοκτήτης ακινήτου ο οποίος έχει κυριότητα (πλήρη ή ψιλή) και κάθε δικαιούχος επικαρπίας.

Όποιος αποκτά εμπράγματο δικαίωμα κατά την περίοδο εκπόνησης της μελέτης υποχρεούται επίσης να υποβάλει δήλωση, άσχετα αν το δικαίωμα έχει ήδη δηλωθεί από τον προηγούμενο δικαιούχο. Η δήλωση ιδιοκτησίας αφορά δικαίωμα και όχι ακίνητο. Σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε περισσότερα από ένα πρόσωπα πρέπει να υποβληθούν τόσες δηλώσεις ιδιοκτησίας όσες είναι και τα πρόσωπα ( φυσικά ή νομικά) που έχουν εμπράγματο δικαίωμα επί του συγκεκριμένου ακινήτου. Η υποχρέωση δήλωσης αφορά σε όλα τα ακίνητα ανεξάρτητα αν είναι δομημένα ή όχι.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας, Κυπ. Ντέμπλας δήλωσε σχετικά:

«Ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης το οποίο έρχεται σε συνέχεια της πολεοδομικής μελέτης του παραδοσιακού οικισμού Παρθενώνα. Έργο που προσδίδει όραμα, προοπτική και προφανή ωφέλεια για τον Νέο Μαρμαρά με τελικό αποδέκτη τους κατοίκους της πανέμορφης κομώπολης».