Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η δημοτική αρχή Ν. Προποντίδας εγκαινίασε το σχολικό συγκρότημα του 3ου Νηπιαγωγείου Μουδανιών. Είναι ένας σύγχρονος χώρος με όλες τις προδιαγραφές για τις εκπαιδευτικές ανάγκες  του σήμερα, όπως τόνισε ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς, Ο ίδιος δήλωσε: «Είναι μια προσπάθεια να καλύψουμε κάθε ανάγκη σε σχολική στέγη, με το 4ο νηπιαγωγείο πριν από λίγο καιρό, το 3ο σήμερα και το 5ο νηπιαγωγείο που θα εγκαινιάσουμε σύντομα. Θα ακολουθήσει και η Ν. Καλλικράτεια με το 4ο νηπιαγωγείο. Προγραμματίζουμε σχολεία και μέσα από μελέτες, το 2ο νηπιαγωγείο Τρίγλιας, το νέο νηπιαγωγείο Ν. Συλλάτων και πολλές άλλες παρεμβάσεις σε δημοτικά σχολεία επίσης».

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος ολοκληρώνονται οι σχεδιασμοί για δεκάδες σχολικά κτίρια. Οι μελέτες για το επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ν. Προποντίδας, καθώς και οι μελέτες του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ. Εκεί, παράλληλα θα υπάρχει και χώρος αποκατάστασης των ΑμεΑ.

Επιπλέον σχεδιάζονται και επεκτάσεις σχολείων ώστε να καλυφτούν όλες οι τοπικές ανάγκες. Το νέο ΓΕΛ Μουδανιών θα επεκταθεί μεταξύ άλλων κτιρίων. «Στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης έχουμε υποβάλλει πρόταση 6 εκατ. Ευρώ για συντήρηση παλιών σχολικών χώρων, ώστε να κάνουμε ράμπες και χώρους υγιεινής για ΑμεΑ», αποκάλυψε ο κ. Καρράς.

Στην τελετή εγκαινίων παρέστη ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που συνεχάρη τον δήμο Ν. Προποντίδας για την άριστη συνεργασία που υπάρχει και την κινητικότητα που παρουσιάζει στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος, δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα, τους καρπούς του οποίου απολαμβάνουν σήμερα οι κάτοικοι στη Ν. Προποντίδα όσον αφορά τις σχολικές υποδομές. «Ένα όραμα, που επί δεκαετίες υπήρχε για τον δήμο, γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.