Οσυνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων διαμορφώθηκε σε 2.198 στην πρωτεύουσα Τόκιο, ενώ η δυτική επαρχία της Οζάκα κατέγραψε 1.711 νέες μολύνσεις, σχεδόν τριπλάσιες από την προηγούμενη ημέρα. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα κρούσματα COVID-19 σε όλη την Ιαπωνία θα ξεπεράσουν τα 10.000 σήμερα, σύμφωνα με καταμέτρηση του δικτύου TBS. Ο απολογισμός αυτός θα είναι ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων στην Ιαπωνία σε μία μόνο ημέρα από τις 9 Σεπτεμβρίου.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συνέχιση της ταχείας εξάπλωσης των μολύνσεων», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Χιροκάζου Ματσούνο, ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι η παραλλαγή Όμικρον έχει εντοπιστεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Την Κυριακή, η Ιαπωνία αυστηροποίησε τους περιορισμούς για τον κορονοϊό σε τρεις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αφού οι εστίες της Όμικρον στις βάσεις αυτές εξαπλώθηκαν στις γειτονικές κοινότητες.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε χθες ότι η Ιαπωνία θα διατηρήσει τους αυστηρούς συνοριακούς περιορισμούς έως τον Φεβρουάριο για να επιβραδύνει την εξάπλωση της Όμικρον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters