Τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι το πρωί της Τετάρτης έχουν βγάλει 16.000 κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που δείχνει μείωση σε σύγκριση με τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, σε σχέση με την προηγούμενη Τετάρτη τα κρούσματα είναι μειωμένα κατά 50%. Με τα δεδομένα αυτά, εκτιμάται ότι σήμερα τα θετικά τεστ θα κινηθούν περί τις 26.000.

Προς παράταση τα μέτρα για την πανδημία

Συνέχεια στο καθεστώς των υγειονομικών μέτρων, τα οποία ελήφθησαν στην περίοδο των γιορτών, πιθανολογείται πως θα εισηγηθεί στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, οδεύοντας προς παράταση τουλάχιστον μίας εβδομάδας, ως προς το υφιστάμενο πλαίσιο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.

Μολονότι για την κυβέρνηση θα ήταν «ευχής έργον», όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης «αν θα μπορούσαμε να άρουμε τα μέτρα κυρίως της μουσικής και του ωραρίου με τη λήξη της τωρινής περιόδου, δηλαδή τη 16η Ιανουαρίου», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, πως «το αν θα παραταθεί το μέτρο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου είναι κάτι που θα το ξέρουμε μέσα στην εβδομάδα αναλόγως και από την επιδημιολογική εικόνα».

Σημειακή χαλάρωση

Την απόφαση για παράταση των υγειονομικών μέτρων φέρνει πιο κοντά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, καθώς η διαφαινόμενη κορύφωση του πανδημικού κύματος λόγω της παραλλαγής «Omicron» μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αφήνει μικρά περιθώρια ελιγμών για το κυβερνητικό επιτελείο, τη στιγμή που ειδικά ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης ασφυκτιά, ενισχύοντας τους φόβους για αναστολή λειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων.

Πηγή: protothema.gr