Τη δέσμευση του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα έλαβαν οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής κατά την επίσκεψη του πρώτου στο νομό. Στην αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον κ. Γιάννης Γιώργο ενώ παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας. Επίσης μαζί με τον κ. Πέτσα ήταν ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς.

Τα θέματα που τέθηκαν στον αναπληρωτή Υπουργό αφορούν κυρίως έργα οδοποιίας και λιμενικές παρεμβάσεις όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος. Ο ίδιος ανέφερε επιγραμματικά το λιμάνι της Ουρανούπολης, τον δρόμο Μουδανιών Νικήτης, τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης -Πολυγύρου-Αγίου Όρους. «Υπάρχουν κάποια έργα που τρέχουν πιο γρήγορα και βρίσκονται πιο μπροστά από άλλα», σημείωσε ο κ. Γιώργος και χαρακτήρισε την επίσκεψη του κ. Πέτσα ως θετικό μήνυμα για το μάλλον αυτών των έργων.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας που μόλις μια μέρα νωρίτερα είχε την τύχη να ενημερωθεί για την ένταξη έργου άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ στο «Α. Τρίτσης», δήλωσε επίσης ικανοποιημένη από την επίσκεψη του Υπουργού, και ευχαρίστησε επίσης την αντιπεριφέρεια για τη συνεργασία που υπάρχει. Προτεραιότητα για τον δήμο Κασσάνδρας όπως είπε, είναι τα λιμάνια και τα οδικά έργα.

Στη συνάντηση στην αντιπεριφέρεια ήταν παρούσα και η περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Ζωγράφου.