Ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Γεώργιος Βαγιωνάς, αναφέρθηκε στη σημερινή παρουσία του Στέλιου Πέτσα στη Χαλκιδική και για την ενημέρωση που είχε για τα κρίσιμα ζητήματα του νομού και των Δήμων ειδικότερα.

Ο Γιώργος Βαγιωνάς έθεσε στο Υπουργό ζητήματα του νομού όπως τα φράγματα και τα οδικά έργα αλλά και το λιμάνι της Ουρανούπολης.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Γιώργος Βαγιωνάς:

“Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας συνεπής ως προς τη δέσμευση του να στηρίξει τη Χαλκιδική, μας επισκέφθηκε σήμερα.

Ο υπουργος της αυτοδιοίκησης πραγματοποίησε τρεις επιμέρους επισκέψεις:
– Στο διοικητήριο της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής
– Στο Δημαρχείο Πολυγύρου και
-Στο Δημαρχείο Ν.Προποντίδας.

Ο Στέλιος Πέτσας είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από όλους για τα κρίσιμα ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας αλλά και των Δήμων της Χαλκιδικής.

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πολιτικής συμπεριφοράς του κ. Πέτσα είναι η ευθύτητα. Που σε συνδυασμό με την αμεσότητα και το ευρύ πνεύμα συνεργασίας που τον διακρίνει, είναι ο άνθρωπος που δίνει λύσεις.
Έτσι, και στις τρεις συσκέψεις που συμμετείχε ήταν σαφής και συγκεκριμένος ανά έργο.
Αυτό βέβαια είναι και ένα χαρακτηριστικό του που τον κάνει αγαπητό στους Δημάρχους.

Από την πλευρά μου, του έθεσα αρκετά ζητήματα όπως τα φράγματα και τα οδικά έργα αλλά κυρίως επικεντρώθηκα στην καθυστέρηση της κατασκευής του λιμανιού της Ουρανούπολης.
Υπόθεση που χαρακτήρισα επιεικώς ώς “εθνική ντροπή” αφού για το έργο αυτό πασχίζουμε εδώ και χρόνια και παρ’ όλα αυτά λύση δε βρίσκεται καθώς δεν ξεκαθαρίζουν οι κρατικές και υπηρεσιακές αρμοδιότητες αναφορικά με την κατασκευή του.
Ζήτησα άμεσα να βρεθεί λύση και να μη χαθεί άλλος χρόνος.

Κλείνοντας και αφού τον ευχαριστήσω για ακόμα μια φορά για το ενδιαφέρον του για τη Χαλκιδική, κρατώ τη δέσμευση του ότι θα ξαναερθει σύντομα για ακόμη μια επίσκεψη εργασίας”.