Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας, έπειτα από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, αποφασίζεται και εντάσσεται το έργο «συντήρηση σχολικών μονάδων Δήμου Κασσάνδρας και διασφάλιση προσβασιμότητας ΑΜΕΑ» ολικού προϋπολογισμού 1.074.544,28€ στο Πρόγραμμα «Α.Τρίτσης».

«Πιστοί στις δεσμεύσεις απέναντι στη μαθητική κοινότητα, δίνουμε βαρύτητα στη σχολική στέγη και επιδιώκουμε την αναβάθμιση των σχολικών συγκροτημάτων, ώστε να παρέχονται οι βέλτιστες συνθήκες στους μαθητές μας.

Παράλληλα, δίνουμε έμφαση στην καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία και μεριμνούμε για την ύπαρξη ανάλογων υποδομών εντός και εκτός σχολικών μονάδων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Το Έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων καθώς και των αύλειων χώρων αυτών.

Ειδικότερα, για τις κτιριακές υποδομές προβλέπονται:

βάψιμο εξωτερικών/εσωτερικών επιφανειών,συντήρηση εξωτερικών/εσωτερικών κουφωμάτων (πόρτες, παράθυρα), εργασίες συντήρησης στεγών/δωμάτων (μόνωση, υδρορροές κτλ), συντήρηση εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης (σωληνώσεις, βρύσες, νιπτήρες,λεκάνες, επιστρώσεις πλακιδίων τοίχων και δαπέδων κτλ), συντήρηση ΗΜ εγκαταστάσεων (καλωδιώσεις, πίνακες,υποδομές διαδικτύου, φωτισμός, αντικατάσταση υλικών αντικεραυνικής προστασίας κτλ).

Αντίστοιχα για τον περιβάλλοντα χώρο των σχολικών κτιρίων αναμένεται να υλοποιηθούν τα εξής:

συντήρηση υφιστάμενων και δημιουργία νέων γηπέδων μπάσκετ, συντήρηση – επισκευή υφιστάμενων περιφράξεων, τοποθέτηση νέων εξωτερικών φωτιστικών σωμάτων, συντήρηση και δημιουργία νέων χώρων πρασίνου.

Στο έργο περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση διατάξεων για την ασφαλή και αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία σε παραλίες του Δήμου Κασσάνδρας, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτόν ένα πάγιο αίτημα των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου.

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κασσάνδρας με τα στελέχη των Υπηρεσιών του Δήμου και τους συνεργάτες της, με διαρκή δουλειά συνεχίζει συστηματικά και αποτελεσματικά να αξιοποιεί στο έπακρον κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και να εξασφαλίζει σημαντικούς οικονομικούς πόρους με αποκλειστικό σκοπό την ποιοτική βελτίωση της λειτουργίας των υποδομών του Δήμου.

Το συγκεκριμένο Έργο αποτελεί το πλέον σημαντικό και ολοκληρωμένο έργο συντήρησης σχολικών κτιρίων του Δήμου Κασσάνδρας κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών και αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά τη λειτουργία και την ασφάλεια των σχολικών υποδομών του Δήμου μας», καταλήγει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κασσάνδρας.