Εκτενή ενημέρωση είχε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας για την πορεία των έργων από τα προγράμματα Φιλόδημος Ι και ΙΙ και Α. Τρίτσης στον δήμο Ν. Προποντίδας. Ο κ. Πέτσας βρέθηκε στα Ν. Μουδανιά και εγκαινίασε το ανακατασκευασμένο κλειστό γυμναστήριο της πόλης που καταστράφηκε στη θεομηνία του 2019.

Ο αναπληρωτής Υπουργός ανακοίνωσε για τον δήμο τη χρηματοδότηση έργων ύδρευσης προϋπολογισμού 12,5 εκατομ. Ευρώ. Ο δήμαρχος Μανώλης Καρράς τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την εξέλιξη αυτή.

Το κλειστό γυμναστήριο κατασκευάστηκε στο μεγαλύτερο μέρος του από την αρχή μετά τη θεομηνία του 2019. Ο κ. Καρράς κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, αναφέρθηκε στην αμεσότητα της κυβέρνησης του Κ. Μητσοκτάκη  που μόλις είχε αναλάβει και έσπευσαν οι αρμόδιοι Υπουργοί, τότε, να μεριμνήσουν για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο κ. Πέτσας από την πλευρά του, δήλωσε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα του δήμου Ν. Προποντίδας και έκανε λόγο για μια ισχυρή ομάδα που δουλεύει διαρκώς για τον δήμο. «Έχουμε χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα στον δήμο, όπως η διαχείριση όμβριων υδάτων, και άλλα πιο μικρά. Έρχεται το μεγάλο έργο της ύδρευσης 12,5 εκατ. ευρώ, που με χαρά το χρηματοδοτούμε γιατί καταλαβαίνουμε ότι η Χαλκιδική εξυπηρετεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες Έλληνες και ξένους. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτοί όλοι πρέπει να εξυπηρετηθούν. Να συνεχίσει ο δήμος στην ίδια πορεία κι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα να βοηθάμε», δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας.