Οι περισσότεροι από εμάς μόλις διαβάζουμε ή παρακολουθούμε κάποια άσχημη είδηση θα επηρεαστούμε εκείνη τη στιγμή, ίσως και για τις επόμενες ώρες, αλλά μετά θα συνεχίσουμε τη ζωή μας όπως πριν. Όμως όταν η 50χρονη Pam Willis έμαθε για επτά αδερφάκια που είχαν μείνει ξαφνικά ορφανά και από τους δύο γονείς τους και αναζητούσαν ένα σπίτι, αποφάσισε αμέσως να αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Ένιωσε ότι ήθελε να τα υιοθετήσει. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω – Απλά, ήξερα ότι προοριζόμουν να γίνω η μητέρα τους» θυμάται σήμερα.

Με τον σύζυγό της, τον 53χρονο Gary Willis, είχαν ήδη πέντε βιολογικά παιδιά, αλλά τα τέσσερα είχαν ενηλικιωθεί και φύγει από το πατρικό και το πέμπτο και μικρότερο κόντευε να τελειώσει το λύκειο και να ακολουθήσει το δρόμο των μεγαλύτερων, όταν άρχισαν να σκέφτονται την υιοθεσία. Είχαν υπάρξει ανάδοχοι γονείς για χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχαν σκεφτεί να υιοθετήσουν. Έτσι η Pam, προτού το συζητήσει με το σύζυγό της, αποφάσισε να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του ανεβάζοντας την είδηση στο Facebook. Αλλά όταν, το ίδιο βράδυ, έκαναν μια κουβέντα για την ιστορία εκείνων των παιδιών, διαπίστωσε έκπληκτη ότι και ο σύζυγός της ένιωθε όπως αυτή.

«Νόμιζα ότι θα με θεωρούσε τρελή» αφηγείται η θετή μητέρα, αλλά, αντιθέτως, ο Gary συμφώνησε αμέσως να προχωρήσουν στην υιοθεσία. «Το νιώσαμε και οι δύο. Ήταν λες και τα πάντα συνωμοτούσαν στη ζωή μας εκείνη τη στιγμή για να το κάνουμε».

Φυσικά, δεν ήταν όλα εύκολα και ρόδινα. Οι γονείς των επτά παιδιών είχαν υποφέρει μακροχρόνια από εθισμούς και η οικογένεια είχε περάσει μεγάλες περιόδους φιλοξενούμενη σε κατασκηνώσεις για αστέγους. Τα παιδιά είχαν ορφανέψει σε τροχαίο δυστύχημα, από το οποίο τα ίδια επιβίωσαν, σχεδόν ως διά μαγείας, κάποια με σοβαρά σωματικά και όλα με ψυχικά τραύματα. Όταν έγινε γνωστή η ιστορία τους τα αδερφάκια, ηλικίας 2-13 ετών, είχαν ήδη ζήσει για πάνω από έναν χρόνο με ανάδοχες οικογένειες.