Το Δημαρχείο Πολυγύρου επισκέφτηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου.
Ο κ. Πέτσας υπέγραψε τη χρηματοδότηση ανακατασκευής του πεζόδρομου Πολυγύρου για να μπορέσει να λειτουργήσει πλέον το πρότυπο γηροκομείο Πολυγύρου, αποδέχτηκε το αίτημα του Δήμου για τη χρηματοδότησή του, σε ότι αφορά τις αναγκαίες αποκαταστάσεις ζημιών των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης και οδικού δικτύου και τέλος δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου για να δημιουργηθούν νέα αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί σταθμοί σε όλη την παραλιακή ζώνη.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου:

 “Η χθεσινή μέρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και ουσιαστική για το Δήμο Πολυγύρου, μιας και υποδεχτήκαμε, ύστερα από πρόσκλησή μας, στο Δημαρχείο Πολυγύρου τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα. Ο Υπουργός τήρησε στο έπακρο τις αρχικές εγκριτικές του διαβεβαιώσεις κατά την επίσκεψη του Δημάρχου στην Αθήνα.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Συγκεκριμένα:
”Υπέγραψε τη χρηματοδότηση ανακατασκευής του πεζόδρομου Πολυγύρου, με το ποσό των 2.534.000 ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».
Ενέκρινε τη χρηματοδότηση για την προμήθεια του εξοπλισμού, με το ποσό των 547.000 ευρώ, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει πλέον το πρότυπο γηροκομείο Πολυγύρου.
Αποδέχτηκε το αίτημα του Δήμου για τη χρηματοδότησή του, σε ότι αφορά τις αναγκαίες αποκαταστάσεις ζημιών των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης( βιολογικός καθαρισμός Ορμύλιας κ.λ.π) και οδικού δικτύου, που συνέβησαν των Οκτώβρη του 2021 κατά την κακοκαιρία ΜΠΑΛΟΣ (το αίτημα που υπεβλήθη από το Δήμο ανέρχεται στο ποσό των 433.000 ευρώ).
Τέλος δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση του Δήμου μας σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, με το ποσό των 17.300.000 ευρώ, για να δημιουργηθούν νέα αποχετευτικά δίκτυα και βιολογικοί σταθμοί σε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Πολυγύρου.
Τον ευχαριστώ θερμά και ιδιαίτερα, ευχόμενος η εξαιρετική συνεργασία που ξεκινήσαμε να συνεχιστεί και για τα υπόλοιπα ώριμα έργα που προτείναμε.
Υποσχεθήκαμε- Διεκδικήσαμε- Πετύχαμε.
Συνεχίζουμε…”
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται, κουστούμι και εξωτερικοί χώροι